1 614 0

Българската премиера на "Безбог" ще е във Варна

Българската премиера на "Безбог" ще е във Варна
Екипът на "Безбог" в Сараево

Още сънувам. Наградата ми я връчи гръцката актриса Ангелики Папули, която обожавам. Чувството беше невероятно, когато ми даде наградата се просълзи заедно с мен. Така развълнуваната Ирена Иванова, коментира пред Факти.бг наградата "Сърцето на Сараево" за най-добра актриса, който тя получи на 22-рия кинофестивал в Сараево.

"Пожелавам такъв специален момент на всеки! Филмът ни взе и Специалната награда на журито! Щастливи сме, че искреността ни е оценена и продължава да се оценява толкова високо. Това не е само наш успех, а и успех за Българското кино. Трябва да сме колективно горди и да вярваме повече в собствените ни възможности", посочи Иванова.

Каня всички, които искат да гледат филма, на неговата първа българска премиера на фестивала "Златна роза" във Варна, на 24-ти септември, каза още Ирена Иванова, която наскоро даде интервю за Факти.бг.

Още като филмов проект "Безбог" получи награда от фестивала в Сараево през 2013 година.Наскоро филмът взе и най-високото отличие „Златен Леопард" от фестивала в Локарно. Филмът е копродукция между България, Дания и Франция и е пълнометражната премиера на живеещата във Великобритания режисьорка Ралица Петрова. На кинофорума в Сараево филмът спечели Специалната награда на журито и "Сърцето на Сараево" за най-добра актриса - Ирена Иванова.

Филмът разказва за една медицинска сестра (героинята на Ирена Иванова) в един малък провинциален град, която обгрижва възрастни хора с деменция, а в същото време търгува с личните им карти, като ги продава на черния пазар за най-различни измами.

Следващата спирка на лентата е в Торонто.

 

GODLESS official trailer from Ralitza Petrova on Vimeo.

България


Още по темата

 • Още награди за "Безбог"

  Още награди за "Безбог"

  Сред лауреатите на 22-рия кинофестивал в Сараево се нареди "Безбог" на Ралица Петрова, който спечели Специалната награда на журито и приза ...
  21.08.2016
  950
  0
 • Време е да повярваме в себе си и в мечтите си

  Време е да повярваме в себе си и в мечтите си

  Време е да повярваме в себе си и в мечтите си. Спечелените награди не са само за нас, но и за България. Това заяви в интервю за Факти.бг Ирена ...
  18.08.2016
  2 303
  1

Напиши коментар:


Публикувай