844 1

Фестивал на ориенталски танци в София

Фестивал на ориенталски танци в София
Милена Богданова

От 22-ри до 25-ти септември София ще е домакин на третото издание на международния фестивал на ориенталски танци "Orient el Hob" (Ориенталска любов).

Акцент на фестивала са двата пищни спектакъла, които ще се състоят на 23-ти и 24-ти септември (петък и събота) от 17:00 ч. на сцената на „Нов театър “ – НДК. Български и чуждестранни световно известни изпълнители на ориенталския танц ще представят пред публиката магията на източното танцово изкуство. „Ще се насладите на класически и фолклорни танци, автентичност и оригиналност комбинирани с много любов!“ – споделят организаторите.

Третото издание на международния фестивал по ориенталски танци ще включва за първи път WORLD SHOW, което ще се сформира от професионални танцьори, идващи от цял свят. Шоу спектакълът ще демонстрира световното ниво в ориенталските танци. Преподавателите в обучителната част на фестивала са 8 от най-популярните световни танцьори по ориенталски танци.

В рамките на фестивала, организиран от Мими Соколова - една от първите ориенталски танцьорки в България, носителка на международни награди, ще се проведат конкурсите Мис "Ориент ел хоб" България, СОЛО професионална категория, категория „Аматьори” и категория „Групи”. Наградният фонд включва парична награда от 1000 USD и пълни пакети за участие в предстоящите фестивали през 2017 г. - Heshk Beshk във Венеция, Италия; Oriental Marathon Festival в Монтпелиер, Франция; Dance Date Франкфурт, Германия и Apulia Belldance day в Бари, Италия.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ЕЛИ
    Отговор
    1 14:58  16.09.16
    Благодаря за поканата, но Мими Соколова изобщо не ми допада, много е далеч от харизматичната Ева Папазова.Танцьорът трябва да е Артист.ЕВА Е ЕДИНСТВЕНАТА БГ.ТАНЦЬОРКА В ТОЗИ ЖАНР!

Напиши коментар:


Публикувай