2 177 0

Nightwish взривиха българската публика

За първи път финландците бяха в България

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook
Денис Джамбазов

Финландските метъл гиганти от Nightwish сбъднаха мечтата на хиляди български фенове и за първи път бяха на българска територия.

Групата изнесе първия си концерт в София – в зала „Арена Армеец“ - взривявайки родните меломани. Хиляди пяха с любимците си, които изсвириха както нови парчета, така и някои от емблематичните си хитове от ерата на Таря Турунен.

„София! Каква вечер! Благодарим ви, прекрасни хора!“, написаха от групата на официалната си страница във Фейсбук часове след грандиозния концерт.

Групата излезе с малко закъснение на сцената заради логистични проблеми на сръбската граница. Концертът за щастие се състоя и остави незабравими спомени в съзнанието на българската публика.

Историята на Nightwish е изключително интересна и белязана от огромни успехи, динамично развитие и големи промени. Бандата е основата през 1996 година, като има и интересна българска връзка.

Пламен Димов е човекът, сложил най-голям отпечатък върху Nightwish. През 90-те години на миналия век той заживява в малко финландско градче. Българинът е първият музикален учител на четирима от петима членове, сред които и Таря Турунен. Именно той я открива за голяма сцена.

Nightwish, чийто стил е описван като симфоничен метъл, тръгват главоломно нагоре и покоряват метъл чартовете и световните сцени. През 2005 година Таря Турунен се разделя с бандата. В София Nightwish бяха с холандската си вокалистка Флоор Янсен, която пее с финландците от 2012 година насам.

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай