874 1

Паулу Коелю ще пише роман за Радован Караджич

Авторът вече е изпратил предложението си в килията на сърбина в Хага

Анатоли Стайков

Световноизвестният писател Паулу Коелю иска да пише роман за осъдения за геноцид бивш президент на босненската Република Сръбска Радован Караджич. Авторът вече е изпратил предложението си в килията на сърбина в Хага, пише в. „Вечерне новости".

Световноизвестният писател дори е обявил готовност да пристигне лично в Холандия и да прекара няколко дни с Караджич. Коелю държи да чуе лично от героя си историята на живота му. Бразилецът е особено любопитен към годините, в които Караджич се е крил под чуждо име, маскиран като доктор Драган Дабич. Според добре информирани източници сърбинът засега не е приел да се "изповяда" пред бразилския писател за тази част от фалшивата си биография.

Въпреки временния неуспех необичайното предложение продължава да стои за одобрение в Международния съд в Хага. Целият свят нетърпеливо чака отговора.

Холандия


Още по темата

 • Караджич в Хага: Проявете честност

  Караджич в Хага: Проявете честност

  Бившият президент на Република Сръбска Радован Караджич е поискал от Апелативната камара на Международния трибунал да промени присъдата му от 40 ...
  20.04.2017
  1 422
  8
 • Искат доживотен затвор за Радован Караджич

  Искат доживотен затвор за Радован Караджич

  Прокуратурата в Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия обжалва присъдата от 40 години затвор на Радован Караджич и поиска ...
  13.01.2017
  697
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан (гост)
  Отговор
  1 07:39  14.01.17
  Ще му напишат книга и след това и филма..само к..вите,убийците,терористите остават в историята

Напиши коментар:


Публикувай