20 Септември, 2016 10:53 1 514 1

Паулу Коелю ще пише роман за Радован Караджич

  • радован караджич-
  • паулу коелю-
  • роман-
  • хага

Авторът вече е изпратил предложението си в килията на сърбина в Хага

Световноизвестният писател Паулу Коелю иска да пише роман за осъдения за геноцид бивш президент на босненската Република Сръбска Радован Караджич. Авторът вече е изпратил предложението си в килията на сърбина в Хага, пише в. „Вечерне новости".

Световноизвестният писател дори е обявил готовност да пристигне лично в Холандия и да прекара няколко дни с Караджич. Коелю държи да чуе лично от героя си историята на живота му. Бразилецът е особено любопитен към годините, в които Караджич се е крил под чуждо име, маскиран като доктор Драган Дабич. Според добре информирани източници сърбинът засега не е приел да се "изповяда" пред бразилския писател за тази част от фалшивата си биография.

Въпреки временния неуспех необичайното предложение продължава да стои за одобрение в Международния съд в Хага. Целият свят нетърпеливо чака отговора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 2 Отговор
    Ще му напишат книга и след това и филма..само к..вите,убийците,терористите остават в историята