1 420 2

Роди се Българската мечта!

Навръх Деня на Независимостта в Сопот формулираха идеята

Роди се Българската мечта!
Стефанаки Йоанис

В родния град на Патриарха на българската литература Иван Вазов, родолюбците от „НЕзабравимата България“ откриха българската мечта. Това стана по време на снимките на новия документален филм "Българин да се наричам".

Режисьорът Искрен Красимиров и директорът на Къщата музей "Иван Вазов" Стефан Филчев твърдят, че да намерили печелившата формула, която може да вдъхнови младите поколения. „От десетилетия ни внушават високата стойност и непреходните ценности на Американската мечта. Но и досега ние, българите, нямаме идея за нашата, българската мечта. Нека нашата мечта не бъде за пари и слава, а да приеме образа на Ботев и Левски, които поставиха Отечеството по-горе от себе си, за да спечели не отделен човек, а цял един народ", каза основателят на „НЕзабравимата България“ Искрен Красимиров.

Директорът на Къщата музей в Сопот добави и Вазов до Ботев и Левски. "Къща-музей "Иван Вазов "се включва с голяма гордост в дарителската кампания за филма "Българин да се наричам". Ние поставихме специална кутия за дарения и вече стотици българи и чужденци дадоха своята лепта за поредния филмов проект на НЕзабравимата България."

Навръх Деня на Независимостта Искрен Красимиров засне родната къща на патриарха на българската литература Вазов, а в началото на октомври предстои финалът на снимките с игралните възстановки на Иван Вазов. Премиерата на филма се очаква за Деня на будителите – 1 ноември, в София.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Браво
  Отговор
  1 13:03  22.09.16
  Пазим ли историята си - пазим България!
 • 123455
  Отговор
  2 14:19  22.09.16
  Коя България? /тази на милиционерите или тази на американските служби, а може би тази на руските собственици,а може би тази на циганите/ Коя?

Напиши коментар:


Публикувай