9 Октомври, 2016 04:15 17 491 0

Откриха несметно пиратско съкровище край Кейп Код?

  • кейп код-
  • уайда-
  • пирати-
  • съкровище-
  • пиратско съкровище-
  • бари клифърд

Бари Клифърд, който по-рано прибързано обяви, че е открил кораба на Христофор Колумб, твърди, че е намерил потъналото злато на Черния сам

Откриха несметно пиратско съкровище край Кейп Код? - 1
Снимки АП/БТА

Специалистът по подводна археология, който откри галерата Уайда, първият автентичен пиратски кораб, потънал край Северна Америка, смята, че е открил местоположението на легендарното съкровище от кораба. Разкритието идва след 30 дълги години обикаляне из мътните води край Кейп Код.

Бари Клифърд, наскоро даде интервю пред АП, в което разказа как, водената от него експедиция се е натъкнала на голяма купчина метал. Той е убеден, че откритието им всъщност е пиратското съкровище, което някога се е намирало на борда на Уайда.

Откриха несметно пиратско съкровище край Кейп Код?

Съкровището от този пиратски кораб, потънал при буря през далечната 1717 г., е легендарно. Предполага се, че бившият робски кораб, командван от английския пират Самуил "Черният Сам" Белами, е бил натоварен с масивни сандъци, пълни със злато и други скъпоценности.

Галерата обаче потънала на дъното на океана с всичките си 150 души екипаж и богатства, плячкосани от над 50 кораба.

Морските археолози и историци казват, че са заинтригувани от откритието на Клифърд, но остават скептични най-вече, защото търсачът на съкровище неведнъж е правил грешни предположения.

Откриха несметно пиратско съкровище край Кейп Код?

"Големите претенции на Бари Клифърд могат да бъдат много вълнуващи, ако могат да бъдат проверени или научни доказателства", казва Пол Джонсън, уредник в Националния музей на американската история Смитсониън във Вашингтон, който е специалист по потънали кораби. "Докато не се появят реални доказателства, това си е просто бръщолевене."

Откритите от Клифърд находки от Уайда се намират в музея на пиратите "Уайда" в град Ярмут, щата Масачузетс.

Откриха несметно пиратско съкровище край Кейп Код?

Откриха несметно пиратско съкровище край Кейп Код?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА