Last news in Fakti

29 Октомври, 2016 12:29 1 373 0

Боб Дилън най-сетне наруши тишината

  • боб дилън-
  • нобелова награда за литература-
  • нобелова награда-
  • приеме

Изпълнителят заяви, че ще приеме Нобеловата награда

Боб Дилън най-сетне наруши тишината - 1
Снимка АП/БТА

Две седмици, след като стана първият музикант, удостоен с Нобелова награда за литература, Боб Дилън най-накрая реши да разчупи натежалото мълчание и обяви, че ще приеме отличието, пише в. „Индипендънт“.

Американският изпълнител останал без думи, след като разбрал, че е удостоен с престижната награда. 

"Трудно е да се повярва", заявил той пред Daily Telegraph, като добавил, че когато за пръв път разбрал, изпитал чувство на "изумление, дори ми се стори невероятно. Кой би мечтал за нещо подобно? "

Дилън е заявил, че е поласкан да получи отличието, но все още не е ясно дали ще присъства на церемонията по награждаването.

"Все още не е решено дали Боб Дилън ще присъства на всички събития по време на Нобеловата седмица в Стокхолм през декември. Фондация Нобел ще сподели информация, веднага щом такава е на разположение.", се казва в изявлението на Фондация.

Отделно от това, 75-годишният певец е заявил пред британското издание, че ако може да присъства на церемонията по връчване на Нобеловите награди то със сигурност ще го направи.

Обявената на 13-ти октомври новина, че тазгодишният лауреат за литература е Дилън, предизвика многобройни и изключително противоречиви реакции по цял свят. Последвалата тишина, която зазвуча от негова страна пък породи гняв, а отказът на музиканта да говори по темата бе определен като арогантен и невъзпитан. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА