1 027 3

Бъдещето на българския език

Интерактивна изложба "Искони бѣ слово" в Централно фоайе на НДК по повод Деня на народните будители

Анатоли Стайков

Интерактивна изложба "Искони бѣ слово" беше открита в Централно фоайе на НДК по повод Деня на народните будители - 1-ви ноември, съобщи news.bg.

Изложбата бе открита от ректора на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков. Тя е посветена на 1100-годишнината от блажената кончина на Св. Климент Охридски.

Експозицията представя в образ и текст историята на българската книжнинаот идването на Кирило-Методиевите ученици в България през 885/6 година до създаването на История Славянобългарска и началото на Българското Възраждане. Визуалната концепция и дизайн на изложбата са дело на авторите Борис Мисирков, Георги Богданов и Кирил Кузманов.

При откриването й проф. Герджиков благодари на създателите на изложбата. По думите му тя е доказателство за това как можем да избираме модерни начини, за да представяме това, което е със стара традиция.

Експозицията ще остане в НДК до 18 ноември. Беше открита и кръгла маса на тема "Бъдещето на българския език". Ще бъдат засегнати въпроси, свързани с развитието на езика и литературата в училище, езика на медиите, българския език и е-поколението.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тодор
  Отговор
  1 17:13  01.11.16
  Бъдещето на българският език е много мрачно!До 50 г. българският въобще ще изчезне и офециалният език в България ще стане английският!
 • Гого
  Отговор
  2 18:47  01.11.16
  Когато няма Българско население няма да има бъдеще държавата ще бъде поднесена на тепсия на ромите!
 • 1234
  Отговор
  3 22:07  02.11.16
  Те за всичко ни цакат,едно приказват,а друго правят.За това предлагам този път да ги прецакаме всички като не гласуваме нито за ГЕРБ,нито за БСП ,ДПС,АБВ,а само за обединените патриоти,и тая измет да я махнем веднъж за винаги от живота си.Те съсипаха държавата ни,прокудиха децата ни,продадоха всичко и си прибраха парите за себе си ДА ГИ ИЗГОНИМ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА И ДА ИМ КОНФИСКУВАМЕ ВСИЧКО КАКВОТО СА ОТКРАДНАЛИ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА.

Напиши коментар:


Публикувай