Last news in Fakti

8 Ноември, 2016 01:15 2 228 0

Ема Уотсън разкри странното си хоби

  • уотсън-
  • книги-
  • метро-
  • пътници-
  • хоби
Ема Уотсън разкри странното си хоби - 1
Снимка: БТА/АР

Британската актриса Ема Уотсън често е забелязвана да снове из подземните галерии на лондонското метро и да оставя на скришни места книги, които запалени читатели да открият и прочетат.

26-годишната изпълнителка, станала световноизвестна като Хърмаяни Грейнджър благодарение на ролята в поредицата за момчета магьосник Хари Потър, предоставя на непознати по няколко екземпляра от книгата, която е оглавила месечната й онлайн класация.

Това е съвместна акция на Ема Уотсън и движението Books On The Underground, по време на която "феи" оставят екземпляри от любимите си книги за пътниците, които случайно да ги намерят и евентуално да ги прочетат, а после да ги прехвърлят към приятели.

Уотсън замаскира около 100 екземпляра на творбата на Мая Анджелоу "Mom & Me & Mum", в някои от които има и посвещение.

В началото на тази година тя започна да работи по разпространяването на книги, а Books On The Underground стартира през 2012 и седмично разпръсва по 150 книги в станциите на лондонското метро.

Пътници, намерили книги в метрото, често споделят откритието си в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА