Last news in Fakti

9 Ноември, 2016 23:00 1 713 1

В Ардинско вече има табели, показващи пътя до библиотеката

  • ардинско-
  • табели-
  • библиотека-
  • път-
  • млечино-
  • жълтуша
В Ардинско вече има табели, показващи пътя до библиотеката - 1
Снимка: Гюнер Шюкри

Община Ардино постави табели, които указват пътя към библиотеките в три населени места по проект „Пътят към библиотеката” на фондация „Глобални библиотеки – България”. Целта на проекта е да се обозначи по подходящ начин местоположението на обществените библиотеки, включени в програмата.

Монтираните указателни табели са част от инфраструктурата от знаци и табели към пътната мрежа.

Табели с надпис „Библиотека”, на български и английски език, са поставени в центъра на Млечино, Горно Прахово и Жълтуша.

Средствата за изработване на указателните табели и стълбове, както и разходите за доставянето им в общината са осигурени от фондация „Глобални библиотеки – България”. Идеята е да се укаже пътя до всяка читалня с безплатен интернет.

За по-малките населени места и по-отдалечени селища библиотеките са единствените места с интернет връзка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 политик

    0 0 Отговор
    А табели насочващи къде има работни места с достойно заплащане и зачитане правата на работещите кога ще сложат :)