847 0

Четвъртата Нощ на театрите идва тази вечер

Посланието на инициативата е „Маратонът започва“ 

Четвъртата Нощ на театрите идва тази вечер
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

За четвърта поредна година Нощ на театрите ще покани всички почитатели на театралното изкуство по един много специален начин да се докоснат до него. В програмата са включени над 100 събития в театри, алтернативни локации, зали, клубове, галерии. 

Популярни лица на българския театър станаха посланици на европейската инициатива Нощ на театрите. Владо Пенев, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Деян Донков, Иван Бърнев, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Силвия Петкова и Биляна Петринска се присъединиха към посланическия екип на четвъртата Нощ.

Всички те застанаха пред обектива на топ фотографа Павел Червенков и пресъздадоха своето усещане за Шекспир и Думите. Всеки от актьорите сподели любим цитат от Шекспир и добави към него личен коментар, най-близък до неговoто светоусещане. Фотосите, включени в проекта „Нощни персонажи“ ще бъдат представени във фоайето на Камерна сцена в Народен театър „Иван Вазов“, Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и в Драматичен театър Пловдив. 

Нощта е дълга е пълна с театър е посланието на мобилния апликейшън на Нощ на театрите, който безплатно може да се свали от Google Play и AppStore и в който е събрано всичко, което ще се случва в Нощта на театрите тази година. Приложението е подарък за всички почитатели на театралното изкуство. 

Европейска нощ на театрите е част от Календара на културните събития на Столична община. 

Цялата програма за Нощ на театрите вижте ТУК.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай