Last news in Fakti

23 Ноември, 2016 13:21 1 867 1

Левски оживява в нов документален филм

  • васил левски-
  • филм

Лентата на Искрен Красимиров разкрива истината за Апостола на Свободата

Левски оживява в нов документален филм - 1

Васил Левски ще оживее за 180-годишнината от рождението си догодина! Това ще бъде част от новата художествено-документална лента на режисьора Искрен Красимиров, който започва поредния си филмов проект за националните ни герои. Работното заглавие е „Лъвский: Европеец в Българско!“.

По думите на режисьора, Левски е първият революционер с европейско мислене и идеи, родеещ се с великите Мацини, Гарибалди, Лайош Кошут и т.н. Друг малко познат факт е, че Васил Левски се подписва навсякъде в писмата си като „Лъвский“, а поробена България винаги нарича „Българско“. Ролята на Левски е поверена на популярния ни актьор и невероятен глас Симеон Владов.

Младият режисьор на филма разкрива още, че предателите на Левски са много – от Каравелов, през Димитър Общи и даскал Иван Фурнаджиев, та до Николчо Цвятков, Никола Сирков и Христо Латинеца. „Левски не е предаден само „от един поп“, както е останало в народната памет“, а за жалост ние перифразираме Иван Вазов и казваме – „Той бе предаден от един народ!“.

Левски оживява в нов документален филм

Левски е Българският Христос, и според Искрен Красимиров, той заслужава един истински филм, който да гледат всички българи, и най-вече децата ни, за да разберат истината за Апостола и да го почувстват жив и днес. „Наясно сме, че сянката на „Дякон Левски“ на колегата Максим Генчев ще тегне над нас, и вече го чувстваме, докато се борим да съберем дарения за финансирането на филма.

Ние обаче сме амбицирани да покажем Левски на българите точно какъвто е бил той в последните си дни – ранен, окървавен, в критично състояние, но все пак герой и неустрашим до самия край!“, казва Красимиров. Припомняме, че това е шести пореден филм на Искрен Красимиров и неговата „НЕзабравима България“ за националните ни герои след лентите за Христо Ботев, Софроний, Алеко Константинов, Цар Борис III и Иван Вазов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брамин

    0 0 Отговор
    Имам два въпроса:
    В новия филм, ще бъде ли показана зловещата роля на Граф Игнатиев ? и
    Защо не се намери воля за реализация на сценария на Радой Ралин - "Аз съм Левски"?