1 Декември, 2016 12:58 2 170 1

Цар и крал на обиколка с влак

  • цар-
  • крал-
  • обиколка-
  • влак
Цар и крал на обиколка с влак - 1

По покана на румънското кралско семейство Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита участваха в ежегодната кралска обиколка с влак из страната по случай националния празник на Румъния на 1 декември. Обиколката е и част от тържествата, с които се отбелязва 150-та годишнина от основаването на кралската династия.

Цар и крал на обиколка с влак

Симеон II и Маргарита бяха приети като почетни гости, заедно с Негово Височество Принц Лоренц от Белгия, съпруг на сестрата на белгийския Крал Филип, по време на пътуването по маршрута Синай-Сибиу, преминавайки през Синай, Бустени, Предеал, Брашов, Кодлеа, Фъгъраш, Авриг, Сибиу. На всяка гара кметът и гражданите на населените места поздравяваха Техни Височества Принцеса Маргeрита, Принц Раду и Принцеса Мария от румънското кралско семейство, както и техните гости българското царско семейство и принц Лоренц.

Цар и крал на обиколка с влак

Обиколката включи и посещение на историческия замък Фоишор. През 1934 година Цар Борис и Царица Иоанна са на официално посещение в Румъния и пътуват със същия кралски влак. 82 години по-късно, Цар Симеон и Царица Маргарита отседнаха в същата стая в замъка Фоишор, където са били настанени бащата и майката на Негово Величество.

Цар и крал на обиколка с влак

Кралската обиколка завършва с грандиозен гала концерт на Филхармонията на Сибиу по случай националния празник.

Румънският кралски влак наподобява известния Ориент Експрес и е изработен по поръчка на втория крал на Румъния, Крал Фердинанд (1865 – 1927).

Цар и крал на обиколка с влак


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Хасан

    2 1 Отговор
    Как е дедовия?