807 0

Въпреки отсъствието си, Боб Дилън дейно ще участва в Нобеловата церемония

Музикантът е написал благодарствено слово за наградата си

Въпреки отсъствието си, Боб Дилън дейно ще участва в Нобеловата церемония
Снимка Архив
Милена Трачева

Рок легендата Боб Дилън, все пак ще изиграе своята роля в предстоящата церемония по връчването на Нобеловите награди за 2016 г. Това съобщиха организаторите в понеделник.

Американската певица Пати Смит ще изпълни една от песните на Дилън "A Hard Rain A-Gonna Fall" по време на церемония, която ще се състои в събота в Концертна зала на Стокхолм, съобщиха от Фондация Нобел.

По време на церемонията ще бъде направено и представяне на тазгодишния лауреат на нобеловата награда за литература и на неговото творчество.

Представянето ще бъде направено от Хорас Енгдал, член на Шведската академия, който на 13 октомври съобщи, че 75-годишният певец е удостоен с престижното отличие “заради това, че създаде нови поетични изрази в рамките на голямата американска песенна традиция”.

Въпреки грандиозното представяне, което ще бъде направено от името на Боб Дилън, според правилата на Академията никой не може да вземе наградата му от негово име.

Освен всичко до тук, Дилън е написал предвидено и своята благодарствена реч, която ще бъде прочетена на банкета след церемонията, на който присъстват лауреатите и техните гости, шведското кралско семейство, членове на правителството, парламента, бизнеса и академичните среди.

Швеция


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай