10 Декември, 2016 02:00 1 904 0

Орден „Св. Св. Кирил и Методий“ за експрезидент на Лувъра

  • орден-
  • св. св. кирил и методий-
  • експрезидент-
  • лувъра
Орден „Св. Св. Кирил и Методий“ за експрезидент на Лувъра - 1

Анри Лоарет, експрезидент на Лувъра, благодари в Париж на българския министър на културата в оставка Вежди Рашидов за изключително успешната съвместна работа по първото 5-годишно споразумение между нашата страна и световния музей. Това стана на церемония в българското посолство в Париж, където българския посланик Ангел Чолаков в присъствието на министър Рашидов връчи на Анри Лоарет орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - първа степен, за големите му заслуги за разпространението на българската култура във Франция.

Чолаков посочи, че в най-важните моменти от своето развитие България винаги е разчитала на Франция и впечатляващата изложба „Епопея на тракийските царе“ в Лувъра е едно от тези изключително важни събития в сътрудничеството между двете страни.

„Без амбицията, волята и усилията на Вежди Рашидов нито тази изложба, нито споразуменията на България с Лувъра щяха да са факт“, посочи в словото си след награждаването Анри Лоарет. Той призна, че опознаването на България е едно от най-хубавите неща, които са се случили в неговия живот.

Анри Лоарет е убеден, че страната ни има още много културни съкровища, които светът трябва да види.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА