1 055 4

Ръст на продажбите на „Моята борба“ в Германия

През миналата година на пазара излезе ново издание - с анотации

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Новото издание на книгата „Моята борба“ на Адолф Хитлер бележи значителен ръст на продажбите в Германия, съобщи ДПА. Близо 85 000 копия на изданието – което излезе под нова форма, с анотации – са били продадени за няколко месеца.

Критичният коментар е плод на няколко години усилена работа. Плановете за преиздаване на книгата предизвикаха спорове и критики, най-вече от еврейските организации в Германия, според които тя е опасна.

Историците, обаче, са на мнение, че новото издание може да запълни една „празнота“ в познанието на германците за тези години и да даде отговор на много въпроси.

Творбата на Хитлер е била издавана през годините в няколко други страни, включително Съединените американски щати. След като нацистите идват на власт през 1933 година, милиони копия са разпечатани в Германия.

Директорът на Института за съвременна история в Мюнхен Андреас Виршинг е на мнение, че книгата не бива да бъде подценявана като исторически извор, защото тя може да е ключ към разбирането на нацистката идеология.

Публикуваната за първи път през 1925 година, „Моята борба“ представя възгледите на Хитлер за величието на арийската раса и плановете му за господство на Германия.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Последовател
  Отговор
  1 15:05  03.01.17
  Трябва ни само водач, очакваите и други ръстове
 • Шалом
  Отговор
  2 15:13  03.01.17
  Паметник за великия фюрер !!!
 • aha
  Отговор
  3 15:43  03.01.17
  Много жалко. Светът пак не си е взел поука от историята . За кой ли път се доказва максимата " Един човек , когато убие друг човек е убиец , а друг когато убие милиони е КОЛОНИАЗАТОР " . За кой ли път Германия се подиграва с паметта на изгубилите си живота във войната .
 • Патриот
  Отговор
  4 23:14  04.01.17
  Крайно време е хората да разберат, че организацията на света е по модел на природата. Всяка раса и нация са като множеството клетки в един организъм. Държавите са като органите на земята. Смесването на клетките от един орган в друг води до заболяване на организма ... За това рано или късно едните клетки ще надделеят над другите. Тоест или емигрантите или ние ...

Напиши коментар:


Публикувай