735 0

S INNER – първо представление след премиера

То ще се състои на 13-ти януари

Росен Стойчев

„На 13-ти януари 2017 г. от 20:00 часа в пространството на Derida Dance Center ще бъде представено първото представление след премиерата на най-новата продукция на танцовакомпания Derida Dance - S INNER.

Голяма част от танцовите критици, които присъстваха на премиерните две дати, изказахамнението си, че новосъздаденото представление е едно от най-силните на компанията.

Ето какво споделя Елена Ангелова – театровед и танцов критик:

„Най-новата продукция на Derida Dance Center, S INNER предлага повод за преосмисляне на консуматорската идеология, на която е подчинено съвременното общество.

След „Дзен плей“ и „Метроном“ хореографът Живко Желязков продължава да конструира образа на консуматора, като все по-решително смесва езика на съвременния танц с театралността, за да подчертае в дълбочина проблема за хиперконсумирането, което води до чудовищност и деформация. В “S INNER“ като важен нов аспект се откроява социалната ангажираност на представлението: животинската кожа, която срещаме като аксесоар към човешкото облекло, тук се превръща в знак за поведение, повратна точка, чрез която осмисляме ролята си в обществото.

Със запомняща се образност и силно въздействаща симбиоза между звукова среда (Иван Шопов) и изпълнителско присъствие (Ана Петкова, Гергана Илиева, Симона Тодорова, Янита Кирова) Живко Желязков конструира хибриден сценичен код, с който създава образа на „грешника“. Неговото присъствие не е буквално, той е по-скоро синтез от фетиш, стереотип и желание, което провокира всеки един от нас.”

България


Напиши коментар:


Публикувай