698 0

Изложба преплита родовите истории на ученици за войната

Изложбата преплита личните родови истории на младежите с големия разказ за Първата световна война

Снимка: Wikipedia
Снимка: Wikipedia
Денис Джамбазов

В Националния военноисторически музей (НВИМ) ще бъде открита пътуваща фотоизложба „Моите предци на война“. Тя е част от едноименния проект на музея, реализиран с финансовата помощ на министерството на културата, и ще бъде открита на 12 януари от 15:30 часа.

В проекта се включиха ученици от 97 СУ „Братя Миладинови“, Националния учебен комплекс по култура и Националната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“. В рамките на десет срещи с музейни експерти от различни области те преминаха през целия процес на създаване на изложба – от прецизирането на концепцията, през методите за проследяване на родовата история и създаване на съпътстващи текстове до обработването на изображения и тематичното им композиране.

Крайният продукт от техните усилия е изложбата „Моите предци на война“, която преплита личните родови истории на младежите с големия разказ за Първата световна война, съобщиха от НВИМ.

Фотоизложбата може да бъде разгледана до 12 февруари в Националния военноисторически музей, след което ще бъде представена във филиалите му – Военноморския музей и Парк музея на бойната дружба във Варна, Музея на авиацията в Пловдив, и в редица български училища.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай