2 Февруари, 2017 00:14 1 035 0

"Дни без край" е книга на годината

  • себастиан бари-
  • награда "коста"-
  • книга на годината-
  • книга-
  • "дни без край"

Себастиан Бари спечели за втори път наградата "Коста"

Романът "Дни без край" ("Days Without End") на Себастиан Бари спечели наградата "Коста" за книга на годината и той стана първият писател, заслужил два пъти отличието, съобщи ДПА.

"Направихте ме лудо щастлив от върха на главата до пръстите на краката ми по начин, който е малко неприличен за 61-годишен човек" - каза Себастиан Бари, приемайки наградата на церемонията в Лондон.

"Дни без край" е въздействащ роман за дълга и семейството на фона на Гражданската война и войните с индианците в САЩ. Книгата е избрана за нейното "изгарящо, великолепно и невероятно вълнуващо описание на начина по който печели Западът", каза председателката на журито Кейт Уилямс.

Това е седмият роман на Себастиан Бари. Той спечели наградата "Коста" за книга на годината и за "Тайният ръкопис" ("Secret Scripture") през 2008 г.

Наградата "Коста" е учредена през 1971 г. под името "Уитбред". Тя се връчва на писатели от Великобритания и Ирландия за творби, излезли от печат предишната година. Наградата носи името на спонсорите - веригата британски кафенета. Носителят на наградата за книга на годината получава парична премия от 30 000 британски лири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА