960 2

Ботев снима за Левски

Режисьорът Искрен Красимиров започва проекта си за Апостола на Свободата

Калина Петрова

Христо Ботев ще снима филм за Васил Левски! Звучи невероятно, но „съвременният Ботев“, както наричат режисьора Искрен Красимиров, започва работа по новия филм на проект „Незабравимата България“. Той е с работно заглавие „Лъвский: Европеец в Българско!“, и е посветен на Апостола на Свободата – Васил Левски.

Лентата за най-великия българин идва след филмите на Красимиров за Ботев, Софроний, Иван Вазов, Алеко Константинов и Цар Борис III. Камерата на младия режисьор и актьор се спира този път върху Дякон Левски. Сюжетът на филма се базира на три основни „теми“ – Идеалът, Парите и Предателството. Целта на екипа е да покаже Васил Левски в цялото му великолепие като български герой от европейска величина, родеещ се с Мацини, Гарибалди и Лайош Кошут, но в същото време и да извади на бял свят много непознати факти около делото и подвига на Апостола. Ролята на Левски във филма е поверена на актьора Симеон Владов, прочут с великолепния си глас. Популярният телевизионер Златимир Йочев пък отново ще играе водещият, който ще води зрителите по стъпките на Дякона. Участие във филма ще вземат и популярни левсковеди като проф. Пламен Митев, проф. Иван Стоянов, Дора Чаушева, Теодор Тончев и др.

Снимките стартират на 19 февруари в София, където Искрен Красимиров, в ролята на Ботев с пълна бойна униформа, ще заснеме отбелязването на годишнината от обесването на Васил Левски. След това камерата и дронът на младия режисьор ще полетят към Карлово, Ловеч, Тетевен, Голям Извор, Къкрина, и други места у нас, свързани с живота на великия ни националреволюционер Васил Левски.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • The real BMW
  Отговор
  1 11:52  01.02.17
  Браво!Дано се получи хубав филм.Радвам се ,че все още има хора които помнят и почитат великите българи!
 • гощо
  Отговор
  2 12:00  01.02.17
  ЕВАЛА!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай