647 0

Мутафова: Иска ми се да се срещнем и на стогодишнината ми

Снимка: Ромео Чолаков.
Снимка: Ромео Чолаков.
Калина Петрова

„Иска ми се да се срещнем и на стогодишнината ми!“ – с тези думи Стоянка Мутафова се обърна снощи към публиката, която беше изпълнила до краен предел голямата зала на Сатиричния театър. „Сигурна съм, че всички вие ще бъдете тук и аз ще бъда много щастлива!“ – обяви актрисата под бурните аплодисменти на публиката.

Зрителите бяха дошли да гледат любимата си актриса в спектакъла „Столетие мое“. В него Мутафова играе възрастна дама, която празнува 100-годишния си рожден ден заедно с дъщеря си, внучката и правнучката си.

Примата на българската сцена получи цветя от Сатиричния театър, където играе от създаването му преди 60 години. След спектакъла първи на сцената я поздрави директорът на театъра проф. Здравко Митков.

Последваха поздравителни адреси и кошници с цветя от Министерството на културата, Народен театър „Иван Вазов“, Младежки театър „Николай Бинев“, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, Театър Българска армия и Фондация „Аскеер“. Кошница с плодове поднесоха от името на председателя на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев.

В публиката аплодираше и министърът на културата от служебното правителство Рашко Младенов.

Голямата актриса Стоянка Мутафова навърши 95 години. Тя се завърна на сцената преди няколко седмици, след като прекара известно време в болница в края на миналата година. Здавословното й състояние сега е добро.

Държавният глава Румен Радев поздрави българската театрална и филмова актриса Стоянка Мутафова по случай нейния 95-годишен юбилей

„Вие превръщате своето завладяващо и емблематично присъствие на сцената в празник за своята публика и щедро я дарявате с букет от емоции, енергия и талант. Давате ни увереност в изкуството, което има незаменимо висока стойност за човешкия дух и сърце.“

„Вашето силно въздействие надхвърля пределите на сцената и екрана. Уверен съм, че и в бъдеще с мъдра усмивка и устремена енергия ще продължавате да владеете сърцата на публиката.“, посочва държавният глава в писмото си до Стоянка Мутафова.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай