519 0

Сакскобургготски на премиерата на "Първите седем"

Сакскобургготски на премиерата на "Първите седем"
Калина Петрова

По покана на алпиниста Боян Петров Симеон Сакскобургготски дойде лично да го поздрави за издаването на книгата му “Първите седем”. Премиерата се състоя в Големия салон на Българската академия на науките. В книгата си авторът, който освен алпинист е зоолог, еколог и спелеолог, разказва подробно за своите преживявания, свързани с подготовката и покоряването на седем от общо 14-те осемхилядника. При своите експедиции той успява да направи и изследвания за живота при екстремни природни условия, с които обогатява научната колекция на Националния природонаучен музей при БАН.

Негово Величество беше посрещнат от домакините д-р Петър Берон и Н.Пр. А.С. Бабар Хашми, посланик на Ислямска република Пакистан. След премиерата на книгата Царят разгледа с интерес фото-изложбата “Природа и хора от планините на Пакистан”.

След като се снима за спомен с автора, той изказа радостта си, че той така бързо се е възстановил след тежката катастрофа, която преживя наскоро и му пожела от сърце да сбъдне мечтата си да покори всички останали осемхилядни върхове.

София / България

Напиши коментар:


Публикувай