1 982 1

Александър Димов: Да се отличим с националното (ВИДЕО)

В киното мога да живея няколко живота

Александър Димов: Да се отличим с националното (ВИДЕО)
Росен Стойчев

„Ние трябва да разберем, че истински националното може да стане интернационално. Всичко, което гледаме сега: музика, кино и сериали, едва ли не трябва да прилича на нещо американско. Никой не вкарва собствените си идеи и това което той носи, да излезе на преден план. Само истински твоето и национално нещо може да те отличи.

Не е задължително изкуството да не е комерсиално. Ние обаче сме решили, че щом е комерсиално, значи е халтура. Изкуството иска лекота. То иска да го носиш отвътре и да го правиш свободно. Ако се забавляваш и чувстваш добре, тогава и хората ще се забавляват и чувстват добре с твоето творчество.“

Това заяви актьорът Александър Димов в специално интервю за Факти.бг

Всяка постановка и представление си имат своите специфики и характерност. За това актьорите отиват в театъра поне два часа преди спектакъл. Там те минават през мизансцена, загряват и се настройват за живота, който ти предстои да изживееш през следващите два часа. За себе си признавам, че се чувствам много по-добре пред камерата. Тоест в киното ми е по-удобно. Може би заради възможността да греша. В театъра това не съществува, особено на сцената. Дори заради това, че можеш да си позволиш да се потапяш.

Проблемът е, че у нас няма чак толкова голяма кино индустрия. В последно време нещата малко се повъзродиха. Повечето актьори играят в театъра. Там се изискват друг тип жестове и мимика в сравнение с киното. Когато дойде моментът да застанеш пред камера, ти вече си създал едни други навици у себе си. Чисто театрални, които е много трудно да изкорениш", заяви Димов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 18:56  28.03.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай