Last news in Fakti

11 Февруари, 2017 03:30 1 379 1

Обличаме Холивуд с костюми за 18 млн. евро

  • обличаме-
  • холивуд-
  • костюми

Ризницата на Стефан Данаилов от „Цар Борис І“ тежи 25 кг

Обличаме Холивуд с костюми за 18 млн. евро - 1
Снимка: Монитор

Българските шивачи и дизайнери обличат холивудските актьори, които снимат у нас, с костюми за 18 млн. евро, съобщи "Монитор". „Когато бройката на костюмите е голяма и хората ни не могат да се справят, наемат се външни ателиета.“ Това разказва Джанина Байкушева, художник костюми и управител отдел „Гардероб“ от Nu Boyana Film Studios. Имаме индийска рокля, която е 25 000 долара, и костюм нинджа, на който само шлемът му беше 10 000 долара. В същото време 400 000 лева са събрани от екипите, снимали филми в София и Пловдив през годината.

Холивудските кинаджии са платили 289 835 лева, за да снимат филмите си по улиците на столицата. В момента продуцентите плащат по 1,70 лева на час за 15 кв.м, когато се блокира движението по улица, където има зона.

Общо 98 730 лева са били заприходени през 2016 г. в община Пловдив от снимачна дейност, кинопродукции и концерти на открито. Сумата е само от мероприятия, провеждани на площад „Централен” и в архитектурния резерват Старинен Пловдив. Това съобщи зам.-кметът на община Пловдив Амелия Гешева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 торк

    2 0 Отговор
    Когато паркирам колата си,заплащам много повече.