901 0

Франческо Габани отново триумфира на фестивала „Санремо”

Той печели за втора поредна година

Росен Стойчев

Завърши 67-мия фестивал на италианската песен „Санремо”. Златната статуетка – символ на едноименния град завоюва Франческо Габани.

Франческо Габани спечели за втора поредна година „Санремо”: миналата година той триумфира в категорията „млади изпълнители”, сега заслужено победи в силната конкуренция на утвърдените певци. С песента си „Западна карма” накара Италия да танцува, провокирайки същевременно съвременния начин на живот.

Наградата на критиката получи Ермал Мета за песента „Забранено е да се умира”, отразяваща лични преживявания на емигриралия от Албания като дете Ермал, един призив срещу домашното насилие. Ермал Мета спечели също надпреварата за кавъри чрез шлагера на Доменико Модуньо „Горчива моя земя” – история за имигранти актуална и днес.

Фестивалът на италианската песен се потвърди като изискан вътрешен и международен културен калейдоскоп на световно ниво. Той премина при висок зрителски интерес от над 50% . От неговата сцена бе отправен апел за туризъм в Централна Италия като средство за подпомагане пострадалите райони от земетресенията от половин година насам.

Италия


Напиши коментар:


Публикувай