Last news in Fakti

27 Февруари, 2017 07:12 4 189 6

Грандиозен гаф беляза голямата победа на филма „Лунна светлина“

  • ла ла ленд-
  • оскар-
  • най-добър филм-
  • награда-
  • гаф-
  • лунна светлина-
  • уорън бейти

За най-добър филм бе обявен „Ла Ла Ленд“, но се оказа...

Грандиозен гаф беляза голямата победа на филма „Лунна светлина“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Филмът „Ла Ла Ленд“ бе обявен за най-добър филм по време на 89-ата церемония за връчване на престижните награди „Оскар“. Секунди по-късно стана ясно, че всъщност „Лунна светлина“ (Moonlight) печели статуетката.

Американският актьор и режисьор Уорън Бейти излезе на сцената, за да прочете името на големия победител на бляскавата церемония в Лос Анджелис.

Той обяви, че „Ла Ла Ленд“ печели статуетката за най-добър филм, но се оказа, че истинският победител е „Лунна светлина“. Не е ясно дали е получил грешен плик, или просто не е видял името на победителя. Гафът веднага бе определен като най-големият в историята на престижните церемонии по връчване на „Оскар“.

На сцената излязоха актьорите от „Ла Ла Ленд“, които секунди обявиха, че „това не е шега - „Лунна светлина“ печели наградата за най-добър филм“.

Драмата „Лунна светлина“ на режисьора Бари Дженкинс е големият победител. Лентата разказва историята на чернокож младеж с хомосексуална ориентация. Бюджетът на филма е нищожен в сравнение с този на големите холивудски продукции.

На церемонията в Лос Анджелис Кейси Афлек спечели „Оскар“ за главна мъжка роля за участието си във филма „Манчестър до морето“. Ема Стоун пък бе избрана за най-добра актриса за ролята си в „Ла Ла Ленд“.

Филмът „Сляпата Вайша“ на Теодор Ушев не успя да спечели наградата „Оскар“ за най-добър късометражен анимационен филм. Победител стана „Piper" на Алан Барияро, Марк Зондхаймер и „Пиксар“.

Филмът „Лунна светлина“ спечели „Оскар“ и за най-добър адаптиран сценарий. „Манчестър до морето“ грабна статуетката в категорията най-добър оригинален сценарий.

Призът за най-добра оригинална песен бе връчен очаквано на мюзикъла „Ла Ла Ленд“, който си тръгна с „Оскар“ и в категорията кинематография.

Вайола Дейвис бе удостоена с наградата за най-добра актриса в поддържаща роля заради ролята си в лентата „Огради“. Махершала Али бе големият победител в категорията за поддържаща мъжка роля „Зоотрополис“ спечели „Оскар“ за най-добра анимация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо от мала фуча

    13 0 Отговор
    естествено че на най-големия еврейски празник/почти и вече
    Хамерикански/-оскарите,първа награда ще вземе филм за
    "нИЕгър" и то сбъркан т.е. обратен!
    ценнности брат!
  • 2 Morgoth

    6 0 Отговор
    Освен с "компенсацията" за неслучилите се негърски квоти от миналата година тези оскари ще се запомнят с невъзможността на хората да кажат дори едно име от номинираните. Добре че дойде този гаф, та да има за какво да се говори, иначе можеше да пропуснем, че и тази година е имало награди.
  • 3 дреме ми на шилото

    5 0 Отговор
    Аз освен 2-3 префърцунени "журналистки" от бТВ и тежни колеги в мъжки дрехи незнам друг да се вълнува от тия Оскари !?
    Прав е Пешо от мала фуча, филм с бял хетеросексуален мъж никога няма да вземе награда дори и "златна малинка" Това по стандартите на всякаквите там "асти" движещи вече света е недопустимо !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.