733 0

Усещане за пролет в БНР (СНИМКИ)

Под този наслов на трима български автори ще открият съвместна изложба

Анатоли Стайков

В Мраморното фоайе на Българско национално радио вече е осезателно „Усещането за пролет“.

Под този наслов на 1 март трима български автори ще открият съвместна изложба - творчески синтез на жанрове, обединени от темата за събуждането на природата и празника на жената.

Николай Стайковски, Красимир Яков и Димитър Попгеоргиев ще представят на „Драган Цанков“ №4 свои произведения - живопис, графика и малка пластика, с посланието за красота и оптимизъм през най-чакания сезон от годината.

Красимир Яков е автор на 30 монументални скулптурни творби и носител на множество световни и национални награди и призове. Негови скулптури са собственост на множество галерии в България, включително и Национална художествена галерия.

Картини и пластики са част от личните колекции на ценители от САЩ, Франция, Германия, Холандия, Япония, Русия и др.

Николай Стайковски - възпитаникът на Академията за изящни изкуства във Варшава гостува за втори път със свои произведения в Мраморното фоайе на националното радио. Негови творби могат да бъдат видяни в Националната художествена галерия,

Софийска градска художествена галерия, ХГ „Илия Бешков”, Историческия музей в Плевен и други институции и частни колекции в Европа, Азия, Америка. Творецът има множество индивидуални изложби (графика, живопис, пластика).

Димитър Попгеоргиев е завършил графика в Националната художествена академия през 1987 г. и работи в областта на дълбокопечатните техники в графиката, верниму, акватинта, суха игла. Участвал е в много международни биеналета и е правил десетки самостоятелни изложби в чужбина и у нас.

Изложбата се открива на 1 март в 18.00 часа.

България


Напиши коментар:


Публикувай