Last news in Fakti

7 Март, 2017 15:20 1 346 3

„Красавицата и звяра“ все пак ще бъде показан в Русия, но с обозначение 16+

  • красавицата и звяра-
  • русия-
  • 16+-
  • гей пропаганда-
  • пропаганда

Гей героят във филма предизвика гняв и възмущение в Русия

„Красавицата и звяра“ все пак ще бъде показан в Русия, но с обозначение 16+ - 1
Снимки АП/БТА

Игралната версия на класическия анимационен филм на "Дисни" — "Красавицата и звярът" все пак ще бъде показан и в Русия, въпреки настояването да бъде напълно забранен на територията на страната. Има обаче, една особеност. За разлика от останалите страни по света, където новата екранизация на историята за Бел, е обозначена като достъпна за по-младите зрители, в Русия филмът ще се показва само пред лица, навършили 16 години, пише в. „Индипендънт“.

Причината за това е, че в този нов прочит на класическата приказка, присъства сюжетна линия с герой, който е гей.

На 4 март Витали Милонов, член на управляващата партия в Русия написа писмо до министъра на културата Владимир Медински с настояване да бъде проверено дали в "Красавицата и Звяра" има "гей пропаганда", настоявайки премиерата на филма да бъде отменена.

„Красавицата и звяра“ все пак ще бъде показан в Русия, но с обозначение 16+

Макар да не беше издадена абсолютна забрана за прожектирането ѝ, новата адаптация на „Дисни“ ще се показва само пред зрители над 16 години.

Предоставянето на информация за хомосексуалност на малолетни е нелегално в Русия от 2013 г. Законът, одобрен от руския президент Владимир Путин, разгневи активисти за правата на човека и ЛГБТ общности в целия свят. Той описва гей връзките като "нетрадиционни сексуални отношения".

"Убеден съм, че главната задача на държавата спрямо децата е да защитава детството и младостта от разврата на света, да поддържа непорочността им, да ги предпази от вредни и опасни феномени", казва Милонов, цитиран от РИА Новости. "И в този случай, нашата обща задача е да не позволяваме излизането на този мюзикъл на екрана под каквато и да било форма."

Християнски общности на Запад също изразиха възмущението си от филма.

„Красавицата и звяра“ все пак ще бъде показан в Русия, но с обозначение 16+


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отвратена

    2 1 Отговор
    Нищо ново под слънцето,каквото е правил Калигула преди,сега се прави същотото......пълна деградация на обществата,ненормалното се смята за нормално/еднополови бракове,смяна на пола и тн/,освен това искат да ни го наложат насила като норма на поведение.... Идиотизъм....Браво на руснаците......Нека да продължават в същия дух.
  • 2 кроко

    4 0 Отговор
    Направо се чудя как има само един гей - трябвало е да сложат и негър-гей, лесбийки, 2-3 траверса и пропаднала порноактриса.
  • 3 Фен на филма

    1 0 Отговор
    Защо филма го няма на DVD ?