Last news in Fakti

19 Март, 2017 03:15 1 630 0

Мюзикълът "Рок завинаги" за първи път на българска сцена

  • рок завинаги-
  • мюзикъл-
  • българска сцена-
  • представление-
  • бродуей-
  • холивуд-
  • rock of ages

Талантливи бъдещи актьори организират пътешествие до края на 80-те години в Холивуд

Мюзикълът "Рок завинаги" за първи път на българска сцена - 1

Номинирания за 5 награди "Тони" мюзикъл "Рок завинаги" (Rock of Ages) ще бъде представен за пръв път на българска сцена от талантливите млади артисти от клуб “Бродуей” към Американския университет в България.

Мюзикълът ще ви върне назад във времето на емблематичните рок банди, които се помнят и до днес със своето неподправено его, емблематични китарни сола и буйни прически.

Премиерите на спектакъла ще бъдат в края на март и началото на април, когато зрителите ще се пренесат назад във времето в края на 80-те години в Холивуд.

Ликра, дантели и алкохол се “разливат” свободно в един от последните легендарни клубове на Сънсет Стрип, където рок звездата Стейси Джакс започва своята кариера и превръща в реалност фантазиите на купища свои фенки. Сред бушуващата лудост барманът Дрю, мечтаещ да се превърне в рок звезда, иска най-накрая да получи шанс да се качи на сцената. Междувременно съдбата го среща с Шери, която следва неотлъчно мечтите си. Тази рокендрол приказка обаче е на път да приключи, когато немски предприемачи нахлуват в града с плановете си да превърнат Стрип-а в поредния търговски център. Ще спасят ли героите рая на рока? Ще видим.

В спектакъла участват близо 50 студенти от 9 различни държави, обединени от желанието да са част от нещо специално. Всички те се чувстват като едно семейство след месеците работа на сцената, споделя първокурсникът от Албания, Йорго Кириай, който за първи път участва в проект на клуба.

Всяко шоу е изцяло организирано от самите студенти — както режисура, хореография и музика, така и намиране на спонсори, планиране на национално турне и промотирането на самия проект.

„С мюзикъла имаш усещането, че винаги можеш да направиш нещо повече за него — да напишеш още една публикация в социалните мрежи или да се свържеш с още един спонсор. Действа стимулиращо, а страничните ефекти включват постоянно приповдигнато настроение и непрестанна повишена продуктивност.“, разказва четвъртокурсничката Цветиана Захариева, която става част от клуба още през първата си година в университета. Тази година, освен работата й по промотирането на мюзикъла, на нея е поверена и главната роля.

Представленията, които ще ни отведат към приключението, наречено „рок“, ще се състоят на 21, 22, 23 март от 19:30 и 24 март от 20:00, в гр. Благоевград; на 26 март от 17:00 и 20:30 в гр. София; на 28 март от 19:00 в гр. Пловдив; на 30 март от 19:00 в гр. Варна и на 1 април от 19:00 в гр. Русе.

Шоуто е на английски език с български субтитри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА