19 Март, 2017 13:08 1 317 1

Кралицата на английския соул - Тери Уокър

  • тери уокър-
  • концерт-
  • terri walker-
  • соул

Някои интересни подробности за живота и работата на британската соул кралицата

Кралицата на английския соул - Тери Уокър - 1

Феновете на Тери Уокър (Terri Walker) я познават с брилянтната ѝ музикална кариера, изпълнена със зашеметяващи сингли. Британската соул кралица идва за първи път в България, за да зарадва феновете на хубавата музика с концерт на 21 април.

Какво не знаем за нея?

Тя е родена на 14 април 1979 г. в близост до Лондон. Истинското ѝ име е Шанел Гщетенбауър (Chanelle Gstettenbauer) и има ямайски корени.

Певицата говори свободно немски език, защото на 4-годишна възраст се мести със семейството си в Бавария. Както самата тя казва: „Обичам Германия — тя ме е оформила.“

През 2003 г. Тери Уокър превзема родния си Лондон с класа и авторитет, след което следва и покоряването на световните музикални върхове.


Сред интересните факти около творчеството на Тери Уокър се нареждат мненията, които някои от най-известните медийни критици в Обединеното кралство, в лицето на BBC, Daily Mirror и The Guardian, споделят за него.

Тери Уокър издава дебютния си албум „Untitled“ през 2003 г. В едно предаване на BBC Денис Бойд заявява: "Г-ца Тери Уокър е артист, който смело поема своята кариера, доближавайки се до американските диви. Със сигурност има потенциал да пробие не само в Англия, но и отвъд. „Untitled“ е албум, който не може да бъде подминат. Той е не просто ърбън, той е не просто ар енд би, той е музика за душата".

Критиката за втория ѝ албум „L.O.V.E“ също се оказва изключително положителна. Британският таблоид The Daily Mirror пише: "Откриващото парче уверено прогнозира, че това наистина е нейното време (препратка към песента „This Is My Time“ от колекцията „L.O.V.E“, с глас, който просто смазва конкурентите и с песни, които са дори по-добри от тези в дебютния ѝ албум. Г-ца Тери Уокър е във възход. Тя е просто една поп соул сладост. "

Третият албум „I Am“ получава също позитивни отзиви, връщайки Тери Уокър към нейните нео соул корени. Матилда Еджер-Купър от BBC казва: „Тери Уокър се завръща шеметно с третата си колекция. Това е един великолепен албум, който праща Тери обратно във висшата лига на британските изпълнители“.
Мат Сноу от The Guardian коментира: „I Am“ е интимен и тих албум, в който едновременно с чувството на близост и спокойствие, което музиката носи, силно се откроява прекрасният глас на Тери Уокър. Тя пее толкова красиво, че със сигурност ще направи диска класика“. И Уокър наистина го постига, както се случва и с четвъртата ѝ колекция от 2015 г. - „Entitled“.

Тери Уокър идва в София на 21 април, за да докаже, че казаното и написаното за нея е самата истина, защото мястото ѝ във висшата лига на британските артисти е напълно заслужено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    2 0 Отговор
    Кралицата на английския соул е Sade. :)