677 0

Испанска страст залива София

Започна шестото издание на Международен фестивал за испанска музика и танц Abanico

Снимка shutterstock
Снимка shutterstock
Милена Трачева

През следващите 3 дни, жителите и гостите на столицата ще се завъртят във вихъра на страстни танци и ще се понесат на крилете на чувствена и пламенна музика. От днес (24 март) до неделя (26 март) ще се проведе шестото издание на Международен фестивал за испанска музика и танц Abanico.

Той е създаден по инициатива на 164 испанска гимназия "Мигел де Сервантес" и има подкрепата на Отдела по образование към Посолството на Кралство Испания и Института Сервантес, както и на кметовете на Район „Оборище“ и на Столична община.

В шестото издание на фестивала ще участват инструменталисти, певци, вокални групи и танцьори от България, Румъния, Македония, Италия, Испания, Португалия, Сърбия, Хърватия, Молдова и Швейцария.

Младите изпълнители ще бъдат оценявани от международно жури от утвърдени музиканти, композитори, вокални педагози и музикални продуценти.

Фестивалът бе открит днес, в 164 испанска гимназия, със среща между кмета на Район „Оборище“ Васил Цолов и изпълнителите от чужбина, журито и водачите на делегации.

Програмата продължава в кино „Влайкова“ с конкурс за инструменталисти, а в събота (25 март) ще се пренесе в зала 11 на Националния дворец на културата, където ще се проведе конкурсът за певци и танцьори.

Галаконцертът и награждаването на лауреатите във всички категории ще се случи на 26-ти март отново в зала 11 на НДК.Напиши коментар:


Публикувай