503 3

Горан Брегович: В България се чувствам като у дома си

Мартин Христов

В музиката ми винаги ще откриете следи от България, така че винаги съм се чувствал като у дома си, когато съм свирил в България. Това каза в предаването „Тази събота” по bTV основателят и основен двигател на „Бело дугме” - Горан Брегович.

„Преди десетина години „Биело дугме” отново се събра и прави концерти в Белград, Загреб и Сараево. Това за мен беше знак, че войната е свършила. Имахме една много грозна война, но беше толкова хубаво, че още можем да пеем песни, които са общи за всички, и че аз съм написал някои от тези песни. Това е най-хубавото в моята кариера”, каза Брегович.

Оказа се, че Горан Брегович е свирил и пред Тито, но за не повече от 20 секунди.

„Някакъв негов внук пееше моя песен, казали му, че е на „Биело дугме”, и тогава на мен ми казаха, че той иска да види „Биело дугме”. Имаше посрещане на Нова година в хърватския народен театър. Програмата беше опера, балет и „Биело дугме”. Тито влизаше точно когато ние бяхме на сцената. Само направи жест, като си запуши ушите, и нас веднага ни свалиха от сцената”, спомня си Брегович.

Той разкри, че най-любимото му българско ястие е сирене по шопски. „И днес като дойда тук винаги първото, което питам, е: „Имате ли сирене по шопски?”, призна той.

„Моите деца са пораснали във Франция и за пръв път пожелаха да дойдат на концерт в Белград. И средната ми дъщеря казва: Аз те виждам по пижама, а пък ти си бил голяма звезда”, каза още Горан Брегович.

За живота си извън сцената той разкри, че се грижи за градината си. „Боря се с охлюви, защото ми ядат доматите. Гледам футбол, мия си колата”, изреди музикантът.

Легендите на балканския рок "Биело дугме" се завръщат с уникално шоу и с най-големите си хитове на 7 април в "Арена Армеец".

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • no name no face no number
  Отговор
  1 12:31  25.03.17
  И аз в Сърбия също ние сме си близки и трябва да се уважаваме.
 • кроко
  Отговор
  2 17:02  25.03.17
  Що все в арена армеец, .ахти тъпата зала, тя не е концертна? Има някаква умишена договорка всичко да се прави в Арена Армеец, а не в НДК.
 • goni
  Отговор
  3 18:42  26.03.17
  "Оп, скоп подскочицу! Ново цуре полюбичу! Полюбичу секу знай па що вика хай-хай!":) Как не ма да си си у дома?!:) " Како си е мила моя да любиш босанец?!" Ама и ти стана много интелигентен!:) Въпрос на пари-нали?!:)

Напиши коментар:


Публикувай