Last news in Fakti

7 Април, 2017 22:00 1 233 0

Сър Елтън Джон: Да живеят грамофонните плочи (ВИДЕО)

  • елтън джон-
  • грамофонна плоча-
  • диск-
  • грамофон

Сър Елтън ще пусне нова версия на легендарния си албум "17-11-70"

Сър Елтън Джон: Да живеят грамофонните плочи (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Легендата сър Елтън Джон заяви, че с виниловите албуми преживяването е по-добро, отколкото с музика, записана на диск или в интернет, съобщи Би Би Си.

Сър Елтън беше обявен за легенда на Деня на магазините за плочи, който ще бъде отбелязан на 22 април, за приноса си към бизнеса. "Бил съм в толкова много студия, направил съм толкова много записи. Наистина звучи по-добре", каза певецът.

Дейците в бранша спорят, че грамофонната плоча звучи по-автентично, откровено, докато дигиталните формати, като СD и онлайн музиката правят компромис с качеството в името на по-лесната преносимост и удобството.

Аудио инженерите смятат, че дигиталните файлове са по-точни и че част от предимствата на плочите е изкривяването от грамофона.

Всъщност и двете имат своите предимства и недостатъци, но разбирането, че плочата превъзхожда останалите звукозаписни устройства, е основната причина за възраждането на формата.

Продажбите във Великобритания достигнаха върховите 3 милиона през 2016 г. и това са най-високите нива от четвърт век.

Що се отнася до сър Елтън, той ще пусне нова версия на легендарния си албум "17-11-70" за отбелязването на Деня на магазините за плочи. В него ще бъдат включени допълнително шест неиздавани песни, сред които "Indian Sunset", "Your Song", "My Father's Gun".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА