18 Април, 2017 01:15 1 759 1

Четири номинации в Ница за български филм

  • ница-
  • филм-
  • 6 и 1 наум
Четири номинации в Ница за български филм - 1

Българският пълнометражен приключенски филм "6 и 1 наум", на режисьора и продуцент Лъчезар Петров (TL Media), получи четири номинации на Международния кинофестивал в Ница. Лентата ще се бори за награди съответно в категориите: "Най-добър чуждоезичен филм" - Лъчезар Петров, "Най-добър сценарий на чуждоезичен филм" - Лъчезар Петров, "Най-добра главна женска роля в чуждоезичен филм" - Йоанна - Изабелла Върбанова и "Най-добра поддържаща женска роля в чуждоезичен филм" - Анастасия Левордашка. Световната премиера на "6 и 1 наум" ще се състои на 14 май в Ница, като родната продукция ще бъде в надпревара с още 12 филма за статуетката "Най-добър чуждоезичен филм".

Оператор на лентата е Румен Василев, а в главните роли участват: Галин Найденов /Камен/, Йоанна-Изабелла Върбанова /Лора/, Анастасия Левордашка /Ива/, Мирела Карабанчева /Галя/, Теодор Софрониев /Радо/, Ахмед Юмер /Мишо/. В епизодите: Тончо Токмакчиев /Шефа/ и Албена Колева /кака Цеца/. Музиката е дело на Иво Игнатов.

Приключения с мотори, преодоляване на много опасности, приятелства и предателства, интриги, страх, страст и изпепеляваща любов преживяват героите. "6 и 1 наум" е филм-притча, посветен на Истината, който припомня и извежда философски и общочовешки обобщения и послания.

Ето и сюжетът:

Лора, Камен, Галя, Ива, Мишо Рендера и Радо Екстрема са колеги в рекламна агенция и добри приятели. Толкова добри, че са неразделни и през почивните дни. Любовта им към приключенията и моторите ги отвежда всеки уикенд на непознато място, където, далеч от градската шумотевица, търсят близост с природата, със себе си и най-вече - екстремни преживявания. По отношение на последното не са абсолютно единодушни, но всички се подчиняват на колективния устрем. Такава е целта им и в тази слънчева лятна утрин. Събота е. Всичко започва както обикновено. Моторите безметежно летят към място, което нехайно наричат: „Абе... където стигнем!". Младостта обича подобни предизвикателства. Гъсталакът, в който попадат, се оказва недружелюбен и труден за преодоляване, но това е най-малкият им проблем ...

Гала-церемонията на Международния филмов фестивал в Ница ще се състои на 20.05.2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.