20 Април, 2017 05:45 1 499 0

Емблематични софийски кръчми възкръснаха в книга

  • кника-
  • кръчми-
  • софия

Сладкарница „Берлин“, ресторант „Будапеща“, „Бамбука“, „Славянка, “Ялта“, „Грозд“…. Тези имена за едни звучат непознато, но за други са маркери за едно невероятно минало, оставило дълбока следа и пълно с истории и емблематични личности.

Само преди дни дъщерята на писателя Павел Вежинов – Павлина Делчева-Вежинова представи книгата си „По дирите на изчезналите софийски кръчми“, с която възкреси култови за времето си места, любими на българската бохема през втората половина на ХХ век.

Освен за ресторанти, механи и бирхалета, съм писала и за сладкарници, и за шкембеджийници, и за бозаджийници. Книгата не е само за кръчмите, тя е за хората, сподели пред БНР авторката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА