Last news in Fakti

28 Май, 2017 00:15 1 449 0

Международен хоров фестивал в Балчик

  • хоров-
  • фестивал-
  • балчик
Международен хоров фестивал в Балчик - 1

За седма поредна година международният хоров фестивал „Черноморски звуци“ открива летния туристически сезон в Балчик в първата седмица на месец юни. Фестивалът ще се проведе от 7 до 11 юни 2017 г.

Тазгодишното издание е под патронажа на Министерство на културата и кмета на град Балчик - господин Николай Ангелов и се финансира от община Балчик.

Организатори са: сдружение „Музикален свят-Балчик“ и смесен хор „Черноморски звуци“, в партньорство с десетки културни организации и творчески съюзи.

„Един от най-известните словенски композитори и приятел на фестивала - Амброж Чопи посвещава химн на фестивала „Черноморски звуци“ – песента „Sing a song“, сподели с особено вълнение артистичният директор на фестивала - госпожа Валентина Георгиева. Световната премиера ще бъде на 10 юни в изпълнение на повече от 600 певци.

За първи път организационният комитет ще раздаде парични премии на победителите в отделните категории в размер на 2500 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА