1 004 0

Художничка ще нарисува уникална 3D рисунка в центъра на Ардино

Художничка ще нарисува уникална 3D рисунка в центъра на Ардино
Гюнер Шюкри

Младата турска художничка Ейлем Чалъшкан пристигна в Ардино, за да нарисува 2-та си уникална 3D рисунка. Тя ще бъде в централния парк на града под Белите брези.

Заедно с нея дойде и Федаи Каврък, мениджър на художничката.

„Обичам да творя за хората. Не съм преминала специални курсове. Това е божий дар. Сама по-себе си съм се усъвършенствала. Дори и в Турция, все още няма училище, университет или частни уроци, където да се обучавам”, сподели Ейлем. Тя подчерта, че за изработването на една 3D-рисунка са необходими най-малко 10 дни. Нужна е специална техника, тъй като рисунките се правят навън, където температурните амплитуди са различни през годината.
Ейлем Чалъшкан е родена в Люлебургас. Завършила е Анадолския университет в Къркларели (Лозенград) специалност „Икономика”. Обича да рисува уникални 3D-рисунки върху тротоари, паркове, във входовете на различни държавни институции, училища. Тя е първата жена в Турция, която се усъвършенствала в това уникално изкуство.

Примомняме, че преди няколко месеци Ейлем нарисува уникална 3D рисунка в антрето на СУ „Васил Левски“, която беше открита от кмета на общината Ресми Мурад.

Хасково / България

Напиши коментар:


Публикувай