Last news in Fakti

8 Юни, 2017 02:45 1 846 4

Златните богове на 2017-та (ВИДЕО)

  • блек сабат-
  • златен бог-
  • метъл хамър-
  • крис джерико

"Блек сабат" спечелиха престижната награда на сп. "Метъл хамър"

Златните богове на 2017-та (ВИДЕО) - 1
Снимки: Wikipedia

Групата "Блек сабат" ще получи престижното отличие "Златен бог" на церемонията по връчване на наградите "Златни богове" за 2017 г. от организаторите сп. "Метъл хамър", съобщи Контактмюзик.
Церемонията е насрочена за 12 юни в лондонската "Арена 02".

Китаристът на легендарната рок банда Тони Айоми ще приеме приза от името на групата. Той, заедно с Ози Озбърн и Гийзър Бътлър, посвети престижната награда на почитателите им.

Благодаря Ви за тази награда. Хубаво е да знам, че след почти 50 години "Блек сабат" все още е значима и важна за музикалната история. Искам да благодаря на всички наши фенове, които бяха с нас през годините, без тях нямаше да има "Блек сабат, каза Айоми.

Златните богове на 2017-та (ВИДЕО)

През над 50-годишната си кариера групата е продала повече от 75 милиона копия от албумите си и е вдъхновила музиканти, като Слаш от "Гънс енд роузис" и Джеймс Хетфийлд от "Металика".

"Блек сабат" са "кота нула" за хеви метъла. Без тях тази музика нямаше да съществува във вида, в който я познаваме и обичаме, каза редакторът на сп. "Метъл хамър" Мерлин Олдърслейд.

Водещ на церемонията ще бъде Крис Джерико, който е фронтмен на хеви метъл бандата "Фози" и звезда от Световната федерация по кеч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 man 666

    3 0 Отговор
    Браво! Заслужили са го, а заедно с тях трябва да споменем и Джудас, Мейдън, Цепелин, Назарет, Пърпъл и още много. Да живее рок енд рола!

    Коментиран от #2

  • 2 Мутрочалгар с БМВ

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "man 666":

    Ко се пънеш ве, рокерче наивно!
    Чалгата и БМВтата винаги ще са повече от моторите и рока!
    Азис, Софка, Кондьо, Кали - тва са ЗЛАТНИТЕ БОГОВЕ!!!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 man 666

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мутрочалгар с БМВ":

    Боже, колко мъка има по този свят!