Last news in Fakti

14 Юни, 2017 06:06 4 399 0

"Летовници" отново в кината (ВИДЕО)

  • летовници-
  • кино-
  • филип аврамов

Публиката ще може да се срещне с екипа на живо на 16.06 в „Дом на киното” след прожекцията

"Летовници" отново в кината (ВИДЕО) - 1

Комедията „Летовници” се завръща на голям екран в България след успешно турне в Прага, Виена, Лондон, Рим, Брюксел, Варшава, Будапеща и Ню Йорк. Филмът ще се излъчи на 16.06 (петък) от 19.00 ч. в „Дом на киното”. След прожекцията публиката ще има взможността да се срещне на живо с режисьора Ивайло Пенчев, актьорите Станимир Гъмов, Китодар Тодоров, София Бобчева, Милена Аврамова и Свежен Младенов и част от творческия екип зад кадър.

„Летовници” пожъна успех сред българските общности в Еропа и Ню Йорк:

„Филмът грабна публиката, която преживяваше заедно с героите, смееше се на невероятните ситуации, в които те изпадаха, и с възхита отчиташе, че моментите от живота на летовниците са просто човешко сходни и универсални.” (Български културен институт - Будапеща)

„Филмът е великолепна комедия с богат и завладяващ хумор, който носи български народно-психологически характеристики, но е същевременно универсален и напълно разбираем за международната публика. ” (Българска общност и Български Женски Клуб в Ню Йорк)

„Благодарим ви за страхотния филм, който сте създали и за това, че ни припомнихте за българските комедии на световно ниво! За това, че накарахте българската общност в Брюксел да се смее от сърце и да се гордее с българските таланти!“(Български културен институт - Брюксел)

„Летовници” носи духа на най-добрите години на българското комедийно кино, но представя ситуации от нашия съвременен живот. Всеки един от нас би могъл да се припознае в много от историите, което прави филма още по-забавен и близък до зрителя. Филмът е заснет на живописните черноморски плажове в Синеморец, което допълнително допринася за емоцията, която носи нашето море.

Комедията е удостоена с „Наградата на публиката” на фестивала „Златна роза” 2016 г. (Варна) и „Награда на публиката” и на международния фестивал „Смешен филм фест” 2016 г. (Габрово).

„Летовници” ще се бори и за награди на Българската филмова академия за 2017 г., представляваща цялата кинематографична общност у нас, в пет категории:

Най-добра поддържаща женска роля: Пламена Гетова

Най-добра поддържаща мъжка роля: Филип Аврамов

Художник по костюми /за всички видове кино/: Боряна Семерджиева

Филмов монтаж /за всички видове кино/: Стефан Бояджиев

Звукорежисьор /за всички видове кино/: Момчил Божков

Лентата ще се завърти отново по кината от 16.06 в Дома на киното, Г8, Евросинема.

За „Летовници”

Комедията проследява няколко сюжетни линии и разказва историите на различни хора, които отиват на почивка и попадат заедно в един малък семеен хотел на морето. От младото семейство (Китодар Тодоров и Милена Аврамова), през богата реститутка и нейната бедна приятелка (Анета Сотирова и Пламена Гетова), до двойката студенти – единият решен да забогатее на всяка цена (Ивайло Драгиев), а другата гребе от живота с пълни шепи (София Бобчева), уж случайно попадналия сред тях доктор (Станимир Гъмов) и разбира се, съдържателят на семейния хотел (Васил Банов), който има всевъзможни планове как да припечели повечко от летовниците и неговата съпруга (Раиса Полякова) – рускиня, останала в България от времето на годините му като „гларус”... всички искат да преживеят едно щуро лято, но попадат в непредвидени и забавни ситуации.

Сценарист: Ивайло Пенчев, Божан Петров, Весел Цанков

Режисьор: Ивайло Пенчев

В ролите: Анета Сотирова, Милена Аврамова, Китодар Тодоров, Станимир Гъмов, Филип Аврамов, Ивайло Драгиев, Васил Банов, Пламена Гетова, София Бобчева, Георги Мамалев, Антон Радичев, Николай Урумов, Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро, Николай Станоев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА