Last news in Fakti

25 Юни, 2017 23:30 1 615 5

Йълдъз Ибрахимова открива джаз феста в Банско

  • йълдъз ибрахимова-
  • джаз-
  • фестивал-
  • банско
Йълдъз Ибрахимова открива джаз феста в Банско - 1

С концерт на Йълдъз Ибрахимова на 4 август ще се открие юбилейното ХХ-то издание на най-голямото лятно музикално събитие в България - Международният джаз фестивал в Банско.

Огромната популярност, която фестивалът спечели през годините сред музиканти, специалисти и почитатели по целия свят, го превърна в едно от най-значимите международни културни форуми на Балканите. Тази година международният джас фестивал Банско ще бъде в седмицата между 4 и 12 август.

Сред новите имена в афиша са Тбилиси Биг бенд с диригент Гиви Гачечиладзе и солисти от Грузия. Много от артистите, участвали досега на фестивалната сцена, обичат Банско и искат да ни гостуват отново – разказа в „Артефир” създателят на фестивала д-р Емил Илиев, споменавайки имената на звезди като Кенди Дълфър, Марио Станчев, Аксел Цвингербергер, Мънго Джери Блус Бенд и др.

Пати Остин ще остане няколко вечери в Банско и заедно с бенда си ще закрие фестивалната програма на 12 август – довериха ни организаторите, а на юбилейното фестивално издание акцентът ще бъде върху джемсешъните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паркинг с БМВта

    5 1 Отговор
    на ДЖАЗ феста ще бъдат и Милко Калайджиев, Кати, Азис, Кондьо, Мара Отварачката, Орк. Кристал, Южен Вятър и др. ТурбоГъзарски групи от поквареното минало! Честито на печелившите - джазът в БГ винаги е бил за ГЪДУЛКА!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Елена

    1 2 Отговор
    Това е едно чудесно културно събитие с участието на световни изпълнители, което не е за пропускане. И тази година ще съм в Банско по това време.
  • 3 Мартин

    1 0 Отговор
    Международния Джаз Фестивал в Банско е едно от приятните културни мероприятия, които се провеждат всяка година през лятото! Трябват ни повече подобни мероприятия, за да поставим България на туристическата карта в културния обмен в Европа!
  • 4 Ани

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Паркинг с БМВта":

    А ти защо си мислиш, че чалгарите не могат да свирят читав джаз? Над 70% от тях се занимават с чалга от чисти икономически подбуди. А и много голяма чат от изброените от теб са с класическо музикално образование. Джаз вестът в Банско в последните години е било място за изява на талнтливи творци и предполагам, че и тази година ще е така.
  • 5 Макето

    1 2 Отговор
    Страхотно гласище и невеоятно присъствие на сцената! Слушал съм Йълдъз Ибрахимова няколко пъти на живо и преживяването е незабравимо. Много се радвам, че именно тя ще открие юбилейното издание на джаз фестивала в Банско - най-доброто музикално събитие през годината за мен и моята половинка.