1 104 5

Йълдъз Ибрахимова открива джаз феста в Банско

Йълдъз Ибрахимова открива джаз феста в Банско
Мартин Христов

С концерт на Йълдъз Ибрахимова на 4 август ще се открие юбилейното ХХ-то издание на най-голямото лятно музикално събитие в България - Международният джаз фестивал в Банско.

Огромната популярност, която фестивалът спечели през годините сред музиканти, специалисти и почитатели по целия свят, го превърна в едно от най-значимите международни културни форуми на Балканите. Тази година международният джас фестивал Банско ще бъде в седмицата между 4 и 12 август.

Сред новите имена в афиша са Тбилиси Биг бенд с диригент Гиви Гачечиладзе и солисти от Грузия. Много от артистите, участвали досега на фестивалната сцена, обичат Банско и искат да ни гостуват отново – разказа в „Артефир” създателят на фестивала д-р Емил Илиев, споменавайки имената на звезди като Кенди Дълфър, Марио Станчев, Аксел Цвингербергер, Мънго Джери Блус Бенд и др.

Пати Остин ще остане няколко вечери в Банско и заедно с бенда си ще закрие фестивалната програма на 12 август – довериха ни организаторите, а на юбилейното фестивално издание акцентът ще бъде върху джемсешъните.

Благоевград / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Паркинг с БМВта
  Отговор
  1 00:18  26.06.17
  на ДЖАЗ феста ще бъдат и Милко Калайджиев, Кати, Азис, Кондьо, Мара Отварачката, Орк. Кристал, Южен Вятър и др. ТурбоГъзарски групи от поквареното минало! Честито на печелившите - джазът в БГ винаги е бил за ГЪДУЛКА!!!

  Коментиран от #4

 • Елена
  Отговор
  2 18:47  26.06.17
  Това е едно чудесно културно събитие с участието на световни изпълнители, което не е за пропускане. И тази година ще съм в Банско по това време.
 • Мартин
  Отговор
  3 19:55  26.06.17
  Международния Джаз Фестивал в Банско е едно от приятните културни мероприятия, които се провеждат всяка година през лятото! Трябват ни повече подобни мероприятия, за да поставим България на туристическата карта в културния обмен в Европа!
 • Ани
  Отговор
  4 23:03  26.06.17

  До коментар #1 от "Паркинг с БМВта":

  А ти защо си мислиш, че чалгарите не могат да свирят читав джаз? Над 70% от тях се занимават с чалга от чисти икономически подбуди. А и много голяма чат от изброените от теб са с класическо музикално образование. Джаз вестът в Банско в последните години е било място за изява на талнтливи творци и предполагам, че и тази година ще е така.
 • Макето
  Отговор
  5 23:11  26.06.17
  Страхотно гласище и невеоятно присъствие на сцената! Слушал съм Йълдъз Ибрахимова няколко пъти на живо и преживяването е незабравимо. Много се радвам, че именно тя ще открие юбилейното издание на джаз фестивала в Банско - най-доброто музикално събитие през годината за мен и моята половинка.

Напиши коментар:


Публикувай