1 273 0

Новият "Трансформърс" със слаби печалби от $69 млн.

Петата лента от поредицата регистрира най-слабата първа седмица в боксофиса от всички предходни

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Холивудската продукция "Трансформърс: Последният рицар" оглави боксофис класацията в Северна Америка със "само" 69 милиона щатски долара печалба. Казваме "само", защото приходите, изчислени след първия му уикенд на големия екран са ниски в сравнение с предишните филми от поредицата, сочи информацията на ComScore.

Лентата генерира 43,5 милиона долара в САЩ и Канада през почивните дни, а за петдневния период от сряда насам - 69,1 милиона. Предишните четири филма от поредицата дебютираха с около 100 милиона долара за същия период от време.

Научнофантастичният екшън на Майкъл Бей, в чиято главна роля е Марк Уолбърг, предизвика по-голям интерес в чужбина и по-конкретно в Китай. Общите му на световния пазар са 196,2 милиона долара, от които 123,4 милиона в Китай.

Все още обаче не е ясно дали "Трансформърс: Последният рицар" ще успее да покрие направените по заснемането разходи. Бюджетът му бе от цели 217 милиона долара и почти още толкова за маркетинг, но отзивите и критиките не са особено добри.

Второто място в бокс-офис класацията на Северна Америка си поделиха "Жената чудо" и "Колите 3" с приходи от по 25,2 милиона долара.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай