1 704 0

Новият "Трансформърс" със слаби печалби от $69 млн.

Петата лента от поредицата регистрира най-слабата първа седмица в боксофиса от всички предходни

Новият "Трансформърс" със слаби печалби от $69 млн.
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Холивудската продукция "Трансформърс: Последният рицар" оглави боксофис класацията в Северна Америка със "само" 69 милиона щатски долара печалба. Казваме "само", защото приходите, изчислени след първия му уикенд на големия екран са ниски в сравнение с предишните филми от поредицата, сочи информацията на ComScore.

Лентата генерира 43,5 милиона долара в САЩ и Канада през почивните дни, а за петдневния период от сряда насам - 69,1 милиона. Предишните четири филма от поредицата дебютираха с около 100 милиона долара за същия период от време.

Научнофантастичният екшън на Майкъл Бей, в чиято главна роля е Марк Уолбърг, предизвика по-голям интерес в чужбина и по-конкретно в Китай. Общите му на световния пазар са 196,2 милиона долара, от които 123,4 милиона в Китай.

Все още обаче не е ясно дали "Трансформърс: Последният рицар" ще успее да покрие направените по заснемането разходи. Бюджетът му бе от цели 217 милиона долара и почти още толкова за маркетинг, но отзивите и критиките не са особено добри.

Второто място в бокс-офис класацията на Северна Америка си поделиха "Жената чудо" и "Колите 3" с приходи от по 25,2 милиона долара.

САЩ


Още по темата

 • Готви се филм за Оптимус Прайм

  Готви се филм за Оптимус Прайм

  Поредицата „Трансформърс“ може да бъде продължена със самостоятелен филм за Оптимус Прайм, съобщи Movie Web. До този момент от ...
  25.06.2018
  1 717
  1

Напиши коментар:


Публикувай