1 500 3

Кубрат Пулев става лице на Всебългарския събор "Към Завета -  Кубрат"

Кубрат Пулев става лице на Всебългарския събор "Към Завета -  Кубрат"
Кубрат Пулев
by Fakti.bg

Най-добрият български боксьор и претендент за световната титла - Кубрат Пулев, ще бъде лице на предстоящия Световен събор на българите на 16 и 17 септември край могилата на великия ни държавник Кубрат в днешна Украйна, с. Малая Перещепина.

Съборът, подкрепен от Държавната агенция за Българите в чужбина, ще бъде представен по време на пресконференцията от Международния организационен комитет с председател Румен Спасов, Делян Дамяновски - председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в България, Симеон Симеонов - председател на Отечествен съюз, Ивелин Михайлов от фондация Въздигане, подкрепил и паметника на Алцек в Италия, депутатът Красимир Богданов и Патриция Кирилова, сдружение за опазване на културно-историческото наследство - Велика БОЛГАРИА.

Българи-родолюбци от България и Украйна учредиха в края на м.г. инициативен комитет "Към Завета", който да организира предстоящия Всебългарски събор по случай 105 г. от откриването на гроба на великия българин Кубрат. Международният комитет вече бе на посещение в Украина за срещи с местната администрация, за да подготви провеждането на Събора и изграждането на Мемориала.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • българин
  Отговор
  1 07:07  29.06.17
  Да поканят и хърватите. Те смятат, че името на народа и страната им "Кроатия", произлиза от хан Коврат. Да поканят и хунските ни съюзниц - хунг арите, от рода Дюла.

  Коментиран от #3

 • Пеньо
  Отговор
  2 08:15  29.06.17
  Пулем е добър българин, но всякакви асоциации покрай името му са доста малоумни!
 • VMORO
  Отговор
  3 08:54  29.06.17

  До коментар #1 от "българин":

  А защо не и представители от Вожска България? Поздрави!

Напиши коментар:


Публикувай