1 253 2

Ума Търман и Кейси Афлек с награди на Карлови Вари

Най-старият филмов фестивал ще се проведе за 52-ри път в чешкото градче

Ума Търман и Кейси Афлек с награди на Карлови Вари
Милена Трачева

За 52-ри път в западното черноморско градче Карлови Вари в Чешката Република започва най-старият международен филмов фестивал.

Началото му ще бъде поставено с връчването на награди за холивудската актриса Ума Търман, носителят на Оскар Кейси Афлек и филмовия композитор Джеймс Нютон Хауърд, съобщи АП.


Афлек, който тази година спечели първия си Оскар за ролята си в "Манчестър при морето" и Търман, номинирана за "Оскар" през 1994 г. за най-добра поддържаща женска роля за участието ѝ във филма "Криминале", ще получат своите награди от президента на фестивала в петък вечер.

Хауърд, който е композирал музиката за повече от 130 филма, включително и за "Игрите на глада" и "Батман в началото", ще бъде отличен за цялостния си принос за киноиндустрията.

Журито на фестивала ще трябва да види 12 филма, включени в конкурсната програма и да избере един, който заслужава най-много най-престижната награда, която се връчва на това събитие — "Кристалния глобус".

Кинофестът ще приключи на 8 юли.

Чехия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Вуйчо Георги
  Отговор
  1 19:52  30.06.17
  Карлови Вари е "ЧЕРНОМОРСКО" градче, колкото Трачева Милена е журналист! Туй Черно море много е навлязло навътре в континента!!!
 • Замур
  Отговор
  2 12:15  02.07.17
  Страшни познания по география особено за черно море!!! Немам думи просто !!!

Напиши коментар:


Публикувай