1 207 0

Фредерик Бегбеде намери вдъхновение на варненския плаж

Френският писател, влюбен в темата за морския бряг изнесе лекция и раздава автографи

Фредерик Бегбеде намери вдъхновение на варненския плаж
Милена Трачева

Световноизвестният френски писател Фредерик Бегбеде, известен като "най-талантливото и същевременно най-лошо дете на френската литература", гостува във Варна.

"Щастливи сме, че горещините не изплашиха хората и литературата отново се оказа по-силна от всичко останало!", написаха организаторите от издателство "Колибри" за звездната визита.

Варненските фенове на френския писател, чиито книги могат да бъдат описани като скандални, а стилът им като откровен, циничен, но и някак романтичен, имаха възможността да се насладят на две вечери в компанията на харизматичния автор.

В петък Бегбеде изнесе лекция за писането, живота и любовта, в обновения Юнашки салон в морската ни столица, която посещава за пръв път. На нея порасналият бунтар на френската литература говори за литературата на плажа, споделяйки кои са за него най-значимите литературни произведения, в които действието се развива край брега на морето. Бегбеде сподели, че самият той е обсебен от темата за плажа, а това ясно се усеща в някои от неговите романи.

На следващия ден, скандалният автор представи своето творчество пред многобройните си фенове във Фестивалния и конгресен център във Варна.

Авторът на добре познатите ни "Любовта трае три години" и "9.99 лв" беше на поредното си посещение у нас по покана на издателство "Колибри" и като част от проекта From Page to Stage (От страницата към сцената), в който взеха участие и родни таланти като писателката Теодора Димова и режисьорите Явор Гърдев и Димитър Коцев — Шошо.

Варна / България


Напиши коментар:


Публикувай