1 163 3

Излезе седмият алманах на българските фантасти

Светослава Ингилизова

Седмият алманах „ФантАstika“ на Дружеството на българските фантасти „Тера Фантазия“ е вече по книжарниците. Началото на поредицата бе положено през 2007 г.

През 2015 г. алманахът е отличен в категория „Най-добро списание“ на Националните фантастични награди, а впоследствие получи и европейската награда Best Magazine на международния фестивал на фантастиката Еврокон в Санкт Петербург.

„ФантАstika 2016“ има нов облик поради началото на съвместна дейност с издателство „Артлайн студиос“ – сътрудничество, чиято идея е да превърне алманаха в активна периодика, съпроводена от многотомник с най-доброто от българската и световната фантастика.

В преводния раздел на новия брой можете да се срещнете с автори като Рей Бредбъри, Лари Нивън, Хауърд Фаст, Кингсли Еймис, Валерий Гаевски и др.

Представен е портрет на автора на психологическа фантастика Стефан Кръстев. Ще го видите в три роли – като създател на научна фантастика, фентъзи и хумористична проза.

От другите родни автори участват Янчо Чолаков, Светослав Славчев, Елена Павлова, Кънчо Кожухаров, Александър Карапанчев, Весела Люцканова, Емануел Икономов...

Не е забравена и поезията в раздела „Фантастихия“, където се изявяват десет български и руски майстори на мерената реч.

„Съзвездие Кинотавър“ гледа заедно с вас фантастични филми и телевизионни сериали, критично и аналитично.

Разделът „Футурум“ изследва бъдещето на секса – от есето на Станислав Лем Sexplosion до постиженията на модерната роботика.

В раздел „Визионария“ централният фокус този път не е върху художниците фантасти, а върху неотдавна напусналата ни Заха Хадид, наричана starchitect заради своите футуристични сгради.

В раздел „Откъде идваме?“ авторът съвсем буквално идва от фестивала Еврокон в Барселона и в текст и снимки споделя впечатленията си.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Калин Ненов
  Отговор
  1 09:43  06.07.17
  Благодарим за разгласата! :)
 • Верт
  Отговор
  2 10:48  08.07.17
  Това български фантасти ле са ?? Изписано е на латиница. Това открай време е признак, че автора иска да мине за грамотен и образован (а всъщност не е). От малък чета фантастика, но това няма да го взема!!!
 • ПУФ
  Отговор
  3 10:36  11.07.17
  Буква Ф има ли в латиницата, бе, юнак?

Напиши коментар:


Публикувай