Last news in Fakti

13 Юли, 2017 00:00 1 307 0

Безплатна премиера на „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско”

  • левски-
  • искрен красимиров-
  • симеон владов
Безплатна премиера на „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско” - 1

На 13 юли от 18,30ч. в Аулата на Алма Матер ще бъде прожектиран новия филм на младия режисьор Искрен Красимиров – „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско”.

Едночасовата лента за Апостола на Свободата вече имаше своите предпремиери в София, Ловеч, Радомир, Велико Търново и Червен бряг, където стотици българи видяха и харесаха „новия Левски” – Симеон Владов.

Особено ентусиазирана беше публиката в Ловеч, където лично кметът на града на Левски – Корнелия Маринова, изказа своето възхищение от филма и обеща той да достигне до всяко българско сърце в община Ловеч. На премиерата в града на люляците присъстваха и гости от Карлово, Троян, Плевен, Никопол, Тетевен и други градове.

„Левски за нас не е икона, не е паметник, не е портрет. Той е идея, жив идеал, след който всички ние можем да тръгнем и да направим една Нова България, коренно различна от това, което е сега!“, казва актьорът Симеон Владов, цитирайки покойния проф. Иван Стоянов.

Владов се превъплъщава в ролята на Апостола, изучавайки не само неговите мисли и идеи, но и цялото му духовно и физическо състояние, особено в последните му дни.

„Левски е имал ужасяваща рана в коремната област, която го измъчва до края на живота му. Представяте ли си колко трябва да е голям човек, за да превъзмогне болното си тяло и да направи тази страхотна революция в робската психика на българите?“, завършва Симеон Владов – новият Левски.

След премиерата на филма за Левски в София следват премиери в Оряхово, Търговище, Копривщица, Хасково, София, Правец, Ботевград, Банско, Берковица, Несебър, Балчик, Батак, Троян, Зверино. Финалът на патриотичното филмово турне е на 23 юли на връх Шипка, където Националният Парк-музей „Шипка“ ще върти цял ден лентата за Левски в най-високото кино у нас.

„Левски среща смъртта отчаян и разочарован от българския народ. Нека сега – 144 години по-късно, да покажем, че сме узрели като нация за заветите на Левски!”, апелира авторът на лентата Искрен Красимиров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА