636 1

Хари Потър се завръща, за да ни отведе отново в света на магията

Две нови книги за младия магьосник ще излязат през октомври

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Две нови книги от поредицата за Хари Потър ще бъдат публикувани през октомври по случай 20-годишнината от издаването на първата книга за младия магьосник, пише британският вестник Independent.

Първата от двете нови истории за Хари ще носи заглавието "Хари Потър: История на магията - книгата на изложбата". Заглавието е препратка към изложбата, посветена на юбилея, която ще се състои в Британската библиотека между октомври 2017 г. и февруари 2018 г. и също е част от събитията, които отбелязват 20-годишнината.

Авторката Дж.К. Роулинг се е доверила на издателската къща "Блумсбъри" и кураторите от Британската библиотека, които ще издадат книгата.

Чрез страниците на новата книга феновете на Хари Потър ще могат да се потопят за пореден път в света на магията и вълшебството и пак ще бродят по тайнствените коридори на училището за магии "Хогуортс" и заедно с учениците му ще учат магии, заклинания и отвари при едни от най-добрите магьосници.

Снимка: shutterstock

Втората книга ще носи заглавието "Хари Потър - Пътешествие из историята на магията" и ще изследва отблизо мистичните същества и предмети, както и понятия като алхимия, древни магьоснически ритуали и др. Ръкописът ще включва още невиждани досега скици и ръчно написани бележки от Роулинг, илюстрации от Джим Кей и снимки на артефакти, заети от архивите на Британската библиотека.

По-рано тази година издателската къща публикува и четири нови издания от фентъзи поредицата, като всяко едно от тях разказваше за един от четирите домове в училището за магии "Хогуъртс" - "Грифиндор", "Хафълпаф", "Рейвънклоу" и "Слидерлин".

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • мъни мъни
    Отговор
    1 12:39  20.07.17
    Изстискват лимона, колкото могат, но вече е досадно ! Авторката да предложи нещо ново и различно !

Напиши коментар:


Публикувай