25 Юли, 2017 23:31 1 439 3

Свиленград е домакин на рок фест

  • свиленград-
  • рок фест

Прецизният подбор на участниците

Свиленград е домакин на рок фест - 1

За трета поредна година Свиленград ще събере феновете на рок музиката и твърдия саунд. На 18 и 19 август градът ще е домакин на Международния рок фестивал Свиленград 2017. Събитието е подкрепено ежегодно от община Свиленград и местни спонсори. Провежда се в парк „Младежки” край река Марица. Откриването е на 18 август (петък) от 19.00 часа. Входът е свободен.

Прецизният подбор на участниците превръща Рок фест Свиленград в много очаквано годишно музикално събитие за феновете на рока. Тази година на сцената ще се качат седем групи, отново със сериозно международно участие.

Първи в програмата ще бъдат домакините от Border land. След тях на сцената ще забият Brums’N’Noises от София – трибют на Guns N’roses. Хедлайнер за първата вечер ще бъдат Scars оf Tears - една от най-добрите гръцки групи с женски вокал. Имат издаден албум през 2014 г. в САЩ.

Втората вечер ще открие група Wild Horses, които ще изпълнят известни кавъри – познати и обичани от всички. След тях на сцената ще звучат кавъри на Рамщайн, изпълнени от група Rammlied. Хедлайнер за втората вечер и второто международно участие ще бъде група Saints 'N' Sinners. Те идват от Истанбул и ще забият авторски хеви метъл. За феновете на по-тежката музика фестивалът ще завърши с Hed shot.

Още първото издание на рок феста в Свиленград от 2015 г. направи сериозна заявка за присъствие в рок календара на България. Създаването му стана по инициатива на свиленградската група Border land и събра на сцената девет групи, като хедлайнер беше група The R.O.C.K от Румъния.

През 2016 г. фестивалът се отличи със силно представяне на гръцката група WANTED и хедлайнера Alogia от Сърбия, които освен авторски парчета изпълниха и кавъри на Iron Maiden.

Организаторите на това музикално приключение очакват много гости от страната и чужбина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ААААхахахахаха

    2 3 Отговор
    Свиленград и РОК????? Тва е като лъжичка сметана на 1 тон оцет... Там само яката и гнусна мазна чалга виреее, сигурно рокерите се броят на пръстите на едната ми ръка - успех на концерта!
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    Проверете сайта на феста.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.