887 0

Леонардо ще изиграе Леонардо

Ди Каприо ще изиграе главната роля в биографичен филм за италианския творец и изобретател

Снимка: АР/БТА
Снимка: АР/БТА
Милена Трачева

Американският актьор Леонардо ди Каприо ще влезе в ролята на изключителния творец, архитект, изобретател, инженер, скулптор и художник, изпреварил времето си - Леонардо Да Винчи.

Онлайн изданието Deadline.com съобщи, че актьорът ще изиграе главната роля в екранизираната биография на великия италианец.

Освен актьор, Ди Каприо ще бъде и продуцент на филма, чиито сценарий е по книгата на Уолтър Айзъксън „Леонардо да Винчи”.

Търгът за правата за екранизиране на книгата е спечелен от компанията „Парамаунт енд Юнивърсъл” (Paramount and Universal) за седемцифрена сума.

Уолтър Айзъксън е американски журналист и писател, който създава бестселъри в жанра биографичен роман и е бил редактор на списание Time, Негово дело са биографичните книги за основателя на Apple Стив Джобс и за президента на САЩ Бенджамин Франклин, както и за Алберт Айнщайн.

Все още не е известно кога ще започнат снимките на филма, но книгата на Айзъксън излиза на пазара в САЩ през октомври 2017. Според издателя повествованието се преплита с истинските дневници на италианския художник и изобретател.

САЩ


Още по темата

 • Ди Каприо иска да изиграе Стан Лий

  Ди Каприо иска да изиграе Стан Лий

  Леонардо Ди Каприо е изразил желание да изиграе ролята на Стан Лий в евентуален биографичен филм, съобщи Screen Rant. Информацията беше обявена от ...
  17.09.2017
  900
  0
 • Преработват "Гамбит"

  Преработват "Гамбит"

  Идеята за филма „Гамбит“ ще бъде цялостно преработена. За това призна актьорът Чанинг Тейтъм, цитиран от Screen Rant. Филмът ще ...
  28.08.2017
  832
  0
 • Джон Сина става "Среднощен ездач"

  Джон Сина става "Среднощен ездач"

  Кеч звездата Джон Сина може да изиграе главната роля в екранизацията на сериала „Среднощен ездач“, съобщи Screen Rant. Филмът ще е по ...
  28.08.2017
  1 527
  0

Напиши коментар:


Публикувай