1 983 0

Светът на Star Wars продължава да расте (ВИДЕО)

Подготвя се самостоятелен филм за учителя Оби-Уан Кеноби

Анатоли Стайков

Феновете на Star Wars със сигурност ще приветстват новината, която отдавна очакваха - че Disney подготвя самостоятелен филм за един от най-обичаните персонажи от космическата сага - учителя джедай Оби-Уан Кеноби, съобщават световните агенции.

Изданията цитират неназовани източници, според които проектът е в ранна подготвителна фаза. За филма все още няма сценарий, нито са обмисляни варианти на кого да бъде поверена главната роля.

Hollywood reporter обаче твърди, че се водят ранни преговори за режисьорския пост - с номинирания за "Оскар" Стивън Долдри.

Филмовото студио Disney купи компанията Lucasfilm на Джордж Лукас за 4 милиарда долара през 2012 г. и оповести нова трилогия - продължение на основната сюжетна линия за историята на семейство Скайуокър, както и на три самостоятелни филма, действието на които се развива във вселената на Star Wars.

В оригиналната трилогия в образа на Оби-Уан се превъплъти британският актьор сър Алек Гинес. Във втората трилогия, която хронологично предхожда първата, ролята беше поверена на шотландеца Юън Макгрегър.

Макгрегър заяви по-рано през годината, че с удоволствие би изиграл Оби-Уан отново. Ако обаче филмът, подобно на този за Хан Соло, проследява младите години на персонажа, 46-годишният шотландец може да се окаже неподходящ за ролята, отбелязват наблюдателите.

Освен филм за Оби-Уан Кеноби, почитателите на Star Wars се надяват да видят също продукции за други любими персонажи от поредицата - учителя Йода и наемника Боба Фет.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай